Powrót do kategorii |
Tematy | Odpowiedzi | Autor | Wyświetleń | Ostatni Post |
Witam!
Mam 19-sto letniego pieska - pudla, który choruje na serduszko, nerki, oraz marskość wątroby.
Od roku bierze leki takie jak: Heparegen, Encorton, Enarenal i Cinnarizinum. Na początku leczenia, piesek wydzielał silny zapach leków, ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że pieskowi z...
|
1 | tosia | 807 |
2012-10-22
Mieszko
|
Prośba o konsultację badań krwi i moczu 3,5 miesięcznej kotki.
Do zrobienia badań skłoniło mnie to, że kotka sika poza kuwetę.
Badanie moczu dn. 15.10.2012
gęstość względna: 1,028, norma (1,025-1,060)
barwa moczu: żółta
przejrzystość: lekko mętny
odczyn: ...
|
3 | Basia | 941 |
2012-10-23
Mieszko
|
Witam, co zrobić jeśli świeżo po porodzie i po oczyszczeniu przez suczke małego szczenie nie ma odruchu ssania?
|
1 | AnnaH. | 784 |
2012-10-20
Martyna
|
witam,
w poniedziałek mój piesek miał przeprowadzony zabieg kastracji.
dziś mija 6 dzień a jego "jadra" nie pomniejszają się, tylko stały się 3 krotnie większe niż przed zabiegiem.
Lizanie rany było możliwe, ponieważ przy każdorazowym ściagnięciu kołnierza pies wykorzystuje...
|
1 | tajka | 2231 |
2012-10-20
Martyna
|
Witam,moja 8,5 letnia sunia miała właśnie usuniętą listwę mleczną.Umawiałam się z doktorem, że w lutym zrobimy jej profilaktycznie sterylizację a teraz wymyślił, że trzeba jej wyciąć drugą listwę mimo że tam guzów nie stwierdzono. Drugi lekarz mówi że sterylizacja w tym wieku...
|
1 | gosia1410 | 11240 |
2012-10-18
Maciej
|
Dzień Dobry, mój 4-letni piesek (mieszaniec o wadze ok. 10 kg )biegnąc uderzył się boleśnie o wystający na ok. 10 cm od ziemi metalowy słupek w wyniku czego powstała u niego rana blisko lewego oka oraz nastąpiło lekkie krwawienie z nosa. Natychmiast pojechaliśmy do weterynarza, gdzie...
|
1 | kp50 | 788 |
2012-10-18
Mieszko
|
Szanowni Państwo,
Uprzejmie prosze o pomoc.
Mój pies collie 10 lat został zdiagnozowany poprez bronchoskopie, że cierpi na porażenie krtani (uporczywy kaszel), obecnie dostaje hormon tarczycy, gdyż podobno niedoczynność tarczycy spowodowała w tym przypadku porażenie krtani. Oprócz tego,...
|
3 | harfa | 1760 |
2012-10-19
Mieszko
|
Mam mieć królika jestem ciekawa czy króliki [potrzebuja szczepień? a także obcinać pazurki ? jeśli tak to jak to sie robi i czym ? czy weterynarz też obcina pazurki królikom i ile mnie więcej to koszytuje
|
1 | sallyisanti | 894 |
2012-10-18
Mieszko
|
Witam.U mojego 14-letniego posokowca jakieś 2 miesiące temu zaczęła wypływać z nosa ropa.Leczyłem go u dwóch lekarzy (rożne antybiotyki itp) nic to nie dało a z psem jest coraz gorzej.Mój miejscowy lekarz stwierdził,że już mu nic nie pomoże.Polecił jeszcze napary z szałwi ale też...
|
3 | ATT | 8842 |
2012-10-19
Mieszko
|
Mam ogromny problem z rocznym kocurkiem. Rok temu znalazłam go jako małego wygłodzonego kociaka i przygarnęłam. Miał świerzb w uszkach był strasznie zaniedbany. Udało się go jednak wyleczyć. Jak miał 7 miesięcy został wykastrowany ze względu na to, że miał być kotem...
|
1 | SusKat | 2747 |
2012-10-17
Martyna
|
Powrót do kategorii |