Powrót do kategorii |
Tematy | Odpowiedzi | Autor | Wyświetleń | Ostatni Post |
Dzień Dobry
Mam wielkie zmartwienie , chodzi o mojego psa 10 kg mieszaniec prawie 12lat. Od jakiegoś czasu kaszle, głownie wtedy kiedy się zdenerwuje lub za szybko wykona jakiś ruch. Byliśmy u weterynarza po osłuchaniu stetoskopem pani weterynarz nie zauważyła zmian. Więc zrobiliśmy...
|
1 | mxrtynka | 920 |
2013-05-10
Mieszko
|
Pisałam do Pana/Pani niedawno. Kotka po wypadku. No coż.... Kotka już w żywiole radości. Tylko jest jeden problem... Jak zabezpieczyć tą przednią prawą łapkę, skoro ma częściowy niedowład? Łapka podwinięta wo wewnatrz i trze nią i wytarła się mała ranka... Nie wiem, czy Kotka...
|
1 | juli-82 | 876 |
2013-05-10
Mieszko
|
Witam. Czy te wyniki mojej koteczki są niepokojące?
kocia jest wykastrowana, nie zaszczepiona jeszcze.
Co jakiś czas zdarza sie jej kilka apatycznych dni bez apetytu.
Glukoza - 193 mg/dl
Mocznik - 43 mg/dl
Kreatynina - 1,2 mg/dl
ALP-fosf.alkal 64 U/L
ALAT - 98 U/L
ASPAT - 86 U/L
WBC...
|
3 | karolinuska | 965 |
2013-05-13
Maciej
|
Dalmatyńczyk 13 lat. Niedowład tylnych łap. Byliśmy u weterynarza, poinformowano nas że to od kręgosłupa. Piesek dostał zastrzyk ze sterydów i witaminy B6 (dwukrotnie za drugim razem silniejszą dawkę). Bierze także stale metacan dla psów. Może chodzić ale jest mu trudno. weterynarz...
|
1 | sieguro | 3872 |
2013-05-10
Mieszko
|
Witam. Mój 11 miesięczny yorkshire terier od około dwóch tygodni chodzi utykając na lewą tylną łapkę( lekarz wykluczył uraz) i do tego doszło dziwne "zamiatanie" tyłkiem,chodzi jakby był pijany.Weterynarz podejrzewa PORAŻENIE CUN kazał podawać 2x dziennie NOOTROPIL. Mam pytanie jak...
|
3 | alka7606 | 1001 |
2013-05-10
Maciej
|
Witam ponownie!Po jakim czasie od porodu można przeprowadzić sterylizacje kotki?pozdrawiam Roland
|
1 | Rolando85 | 836 |
2013-05-08
Sokal
|
Witam!!Mam pytanie odnośnie polecenia mi jakiegoś dobrego preparatu na stawy dla mojego niespełna 3 letniego Goldena.Zależy mi na tym by był w tabletkach i w miarę niedrogi a dobry.Pies nie ma problemów ze poruszaniem się ,ale chciałbym zadziałać tu profilaktycznie--ponieważ zamieniłem...
|
1 | Rolando85 | 780 |
2013-05-08
Mieszko
|
Witam , moje pytanie tyczy sie mojego pieska który ma już 15 lat jest kundelkiem i do tej pory wszystko było z nim dobrze do wczoraj nagle zaczęły się zachwiania równowagi ,znosi go bardzo na prawą stronę ma problem z chodzeniem i większość czasu spędza śpiąc do tego ślepia ma...
|
1 | ewela2307 | 1069 |
2013-05-07
Mieszko
|
Dzień dobry, Proszę o poradę. Moja suczka (16 lat, 15 kg wagi, średniej wielkości pies, z zaćmą i niedosłuchem) ma prawdopodobnie padaczkę. Miała pełne ataki co tydzień. Była leczona Mizodinem 250 mg oraz później Luminalem 100 mg. Po obu lekach po godzinie lub kilku godzinach od...
|
1 | Elzbieta123 | 937 |
2013-05-06
Mieszko
|
Witam. Od tygodnia mam owczarka podhalańskiego. Gaja ma 8 tygodni. Od 3 dni zaobserwowałam u niej drżenie przednich łap i brak całkowitego wyprostowania podczas chodzenia zwłaszcza prawej łapy. cChodzi z leko zgiętą łapą. Jeśli chodzi o odżywianie to dostaje od tygodnia karmę propac...
|
1 | gaja2013 | 5671 |
2013-05-06
Mieszko
|
Powrót do kategorii |