Forum
Nagły brak równowagi , senność i brak apetytu u psiaka
Witam , moje pytanie tyczy sie mojego pieska który ma już 15 lat jest kundelkiem i do tej pory wszystko było z nim dobrze do wczoraj nagle zaczęły się zachwiania równowagi ,znosi go bardzo na prawą stronę ma problem z chodzeniem i większość czasu spędza śpiąc do tego ślepia ma rozbiegane,głowę też mu znosi na prawą strone lekko, brak apetytu i ogólnie posmutniał.. owszem udałam się na wizytę ale pies dostał lekki lek uspokajający i tabletki karsivan i niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi co mu może być bo ciężko jest stwierdzić trzeba czekać..ja rozumiem że wiek psa daję dużo do myślenia ale żeby pies w jednej chwili stał się otępiały i prawie nie reagował mimo iż zawsze był bardzo żywy i rozbiegany... niestety ja nie potrafie patrzeć jak on jest taki nie obecny i chcę mu pomóc dlatego może tu dostane jakąś odpowiedź , może powinnam udać się na inną konsultacje? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
|
Data dodania: 2013-05-07
Dzień dobry. Opis może wskazywać na początek tzw. zespołu przedsionkowego. Takie przypuszczenie powinno się potwierdzić w toku odpowiednio przeprowadzonej diagnostyki - badanie ogólne, neurologiczne, badania dodatkowe. Następnie należałoby się skupić na znalezieniu przyczyny tego zespołu objawów.
Więcej na ten temat można przeczytać w artykule na stronie portalu:
http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/neurologia/zespol-przedsionkowy-u-psow-i-kotow-5.html
|