Powrót do kategorii |
Tematy | Odpowiedzi | Autor | Wyświetleń | Ostatni Post |
Ostatnio przybłąkał się do mnie młodziutki kotek. Parę dni później, wrócił on do mnie w strasznym stanie. Nie może chodzić na tylne łapki. Jego przemieszczanie się polega na tym, że ciągnie za sobą tylne kończyny. Przednie łapki są sprawne. Zastanawiam się czy kotek ma jeszcze...
|
1 | MartynaaaZ | 871 |
2011-09-25
Sokal
|
Witam,
mam suczkę rasy fox terrier w wieku 4,5 miesiąca.
Ostatnio byłam w klinice weterynaryjnej wykonać szczepienia i dowiedziałam się,
że mogę suczkę wysterylizować przed pierwszą cieczką. Czy to prawda?
Jakie są plus, a jakie minusy zabiegu przed pierwsza cieczką?
z góry...
|
1 | Zagadka | 934 |
2011-09-25
Sokal
|
Owczarek niemiecki pies wiek 11 lat, żyjący w kojcu o podłożu cementowym ( kostka), buda drewniana. Końcówki uszu obu ( szpice) około 2,5 cm widoczne ślady ubytku tkanki miękkiej, ślady krwi, strupy, ropiejące rany, wydzielina sączącą się z nich. Pies nie ma objawów apatii, brak...
|
1 | D1333 | 4938 |
2011-09-25
Sokal
|
Witam serdecznie!
Mieszkamy w Irlandii, w związku z czym będę podawała nazwy szczepionek i leków jakie kot dostał, a nie przeciwko czemu, ponieważ się nie znam...
Kotka ma prawie 2 lata, mieszaniec, przygarnęliśmy ją jak miała ok. 4 miesięcy(03/2010), już wówczas lekko kichała, ale...
|
1 | alicjairl | 1784 |
2011-09-25
Sokal
|
Witam serdecznie,
Proszę o poradę odnośnie zgonu mojego psa (7 lat - waga około 50 KG). W czwartek w nocy pies zachorował, był bardzo apatyczny. Natychmiast zawieźliśmy go do weterynarza (w nocy po 21). Weterynarz zdiagnozował koronawirozę. Pies miał wysoką gorączkę 41 stopni....
|
1 | Pitura25 | 1193 |
2011-09-24
Mieszko
|
Witam
Mój kundel który ma 15 lat od pewnego czasu ma coś jakby astmę, co jakiś czas nie potrafi złapać oddechu i kaszle jakby go dusiło. na początku tj jakiś miesiąc temu nie było to takie zauważalne ale objawy te zaczęły się nasilać i teraz już nawet w nocy zaczyna go dusić ...
|
1 | grzegorz86 | 2566 |
2011-09-24
Mieszko
|
witam,mam straszny problem z psami a właściwie z ich wyciem podczas mojej nieobecności,moja 3letnia sunia(sznaucer miniatura) wraz ze swoim 8mies. synem wyje i ujada podczas naszej nieobecności w domu,szczeniak jeszcze niszczy do tego co mu w oczy wpadnie ale to trudno,nasza strata ale przez ich...
|
1 | izapiech1 | 1106 |
2011-09-24
Mieszko
|
Moja 5 letnia suczka rasy BOXER po każdej cieczce ma tzw.urojoną ciążę, pogrubienie gruczołów sutkowych, laktacja, brak apetytu przez około 2 tygodni , dużo pije. Nasz lekarz weterynarz proponuje
kurację hormonalną tzn.zastrzyki aby powstrzymać cieczkę. Ma to zapobiec przed...
|
3 | 44062004828 | 1234 |
2011-09-30
Mieszko
|
Witam. Mam 7-letniego królika. Dość długo na nosie mojego królika jest taka mała podłużna brązowawa krostka. Oprócz tego królik nie ma żadnych innych poważnych chorób ani objawów jakiejś choroby. Jego futerko jest zdrowe, puszyste, uszy czyste, nie ma ranek na skórze. Je i pije...
|
1 | ladymaria | 1675 |
2011-09-24
Mieszko
|
Witam
Mam 10 tygodniowego kundelka. Był już 2 razy odrobaczony i raz dostał szczepionkę. 26. 09 powinien mieć nastepną. Dostaje 3 razy dziennie karmę Eukanuba z domieszką mięsnej w galaretce Pedigri. Do wczoraj wszysto było w porządku, ale dzisiaj zrobił już 3 bardzo lużne stolce ( w...
|
1 | szamanka30 | 858 |
2011-09-23
Maciej
|
Powrót do kategorii |