Powrót do kategorii |
Tematy | Odpowiedzi | Autor | Wyświetleń | Ostatni Post |
Prosiłabym o podanie nazwy karmy dla suczki chorej na cukrzycę. Dziękuję
|
1 | 58020707382hanzlik | 874 |
2012-02-27
fiolkowet
|
Witam,
Dwa tygodnie temu kupiliśmy 7 tygodniowego szczeniaka Owczarka Podhalańskiego. Po trzech dniach u nas szczeniak zaaklimatyzował się, zaczął jeść, bawić się z dziećmi, załatwiać na dworze kupkę, z sikaniem też nieraz informował. Byliśmy bardzo zaskoczeni tak szybką nauką...
|
1 | alezco | 3328 |
2012-02-27
fiolkowet
|
Witam.
Posiadam 10 letniego papillona.W sierpniu ub.r zaczęła wypadać mu sierść i podszerstek.Po znalezieniu lekarza który rozpoznał tarczyce i zlecił badania w tym kierunku podaje psu euthyrox n 50/ waga psa 4,5 kg / .Na początku ok. 2m-cy 1,5 tab. -był słaby efekt.Następnie 2 tab.-do...
|
1 | papillon123 | 1085 |
2012-02-27
fiolkowet
|
O co powinnam spytać swojego weterynarza przed wyjazdem na wakacje?
Jakie pytania zadać, dotyczące podróży samochodem i pociągiem oraz pobytu w miejscu zamieszkania? Wspomnę jeszcze o tym że mam 14 lat i jadę na obóz/kolonię z psiakiem i chciałabym jak najwięcej wyciągnąć od naszego...
|
1 | ola | 1111 |
2012-02-27
fiolkowet
|
Witam!
Mam pytanie - jaki powinien być odstęp czasowy pomiędzy jedną a drugą narkozą? Czy w przypadku konieczności wykonania zabiegu/operacji w znieczuleniu ogólnym u 7-letniego Setera w 12 godzin od podania narkozy, można ponownie psa poddać narkozie?
Pozdrawiam.
|
1 | 77121402426 | 1490 |
2012-02-27
fiolkowet
|
Dzień dobry, mam labradorkę 9 lat23kg po chorobie dysplazji - grudzień, w styczniu lekarz wykrył niedoczynność tarczycy, ale jej stan nadal sie pogarszał i kolejne badania ujawniły cukrzyce brakło skali (600). Teraz podaję jej insulinę Canisulia 2x dziennie. wczoraj robiłam jej krzywą...
|
1 | 58020707382hanzlik | 1136 |
2012-02-27
Endovet
|
Witam
Chciałam zapytać o zasadność drugiej operacji (kastracji) kota ze stwierdzonym wnentorstwem. Kot został wykastrowany w wieku około 8/9-ciu miesięcy. Lekarz przeprowadzający zabieg stwierdził wnentorstwo i nie znalazł jednego jądra. Kot aktualnie roczny niestety próbuje znaczyć...
|
1 | Pasqda | 845 |
2012-02-27
Endovet
|
Witam mam kotka który był do tej pory wychodzący. niestety byliśmy zmuszeni się przeprowadzic i kotek nie ma już możliwości wychodzenia. Chcę zaznaczyć że jest to kotek dorosły i kastrowany. w nowym miejscu nie chce za bardzo jeść. troszkę pije ale to co mnie najbardziej niepokoi to...
|
1 | czarowny | 895 |
2012-02-26
Sokal
|
Witam,nasza dwu miesieczna sunia przed 16 godzinami miała atak zesztywnienia i pieniło jej sie z ust,dalismy jej mleko,bo po pierwsze było jeszcze noc i po drugie słyszeliśmy ,ze mleko działa odtruwająco,a braliśmy pod uwagę,ze najprawdopodobnie sie czymś zatruła.Drug taki sami atak...
|
1 | becia | 748 |
2012-02-26
Sokal
|
Witam,
mam pytanie, moja suczka rasy mieszanej(shih tzu ze sznaucerem) ma problemy z pochwą.
Okolice pochwy są zaczerwienione, pies często liże to miejsce i to dość natarczywie. Wkoło pochwy włosy są posklejane. Nie wygląda to normalnie. Martwię się, że to może być coś poważnego,...
|
1 | hanek88 | 2251 |
2012-02-26
Sokal
|
Powrót do kategorii |