Forum
sikanie..
witam moje pytanie dotyczy mojego psa który ma 15 lat jest mieszańcem ale w większości dominuje jamnik.Problem dotyczy tego ze około roku temu mąż zmienił miejsce pracy na inne miasto i przyjezdza na weekendy.Mój pupil o nazwie wooli zaczął sie zachowywać jak młody psiak czyli wyrzuca śmieci i zaczął sikać ale tylko w momencie kiedy chce wejść do sypialni skacze na drzwi,szczeka i tak bez końca dopóki nie wejdzie.Jak długo go nie wpuszczamy to sika na kant ściany..panele mam juz w opłakanym stanie.Zaznaczam ze nigdy z nami nie spał tak był nauczony teraz mu odbiło.Codziennie piorę legowisko mam dośc!!!!Próbowałam miejsce myć chlorem nie pomogło,kupiłam środek na psy i koty żeby nie sikały pomogło ale na tydzień!Psu odbiło,sika bez ustanku...wychodze na ostatni spacer o 22.30 dozuje picie nic nie pomaga..Jest bardzo złośliwy,zawsze był ale teraz przechodzi samego siebie.Ostatnio wszedł do sypialni i nasikał na kołdre,nie wiem czy jest zazdrosny???Co mu jest???Jest całe życie charakterny i indywidualista jak kot ale to co robi teraz!!!Kocham mojego starego psiura ale mam dość ,co robić????Pomocy...
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
|
Data dodania: 2014-05-20
Brak autorytetu jakim niewątpliwie był Pani mąż dla psa może spowodować takie zachowania. Porada przez internet niewiele da, dobrze byłoby zaprosić behawiorystę bezpośrednio do mieszkania na wizję lokalną, łatwiej jest wtedy wdrożyć właściwe postępowanie ze swoim czworonogiem. Oprócz tego proponuję wykonanie badania moczu, jednak z opisu sprawa wygląda jak zaburzenia hierarchii w stadzie.
|