Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii rozella białolica

Forum

rozella białolica

Witam mam pod opieką już jakiś czas dwie rozelle białolice ostatnio zauważyłem że jedna z nich zaczyna tracić pióra, schudła i odchody ma koloru zielonego zrobiła się taka ospała. Pokarm je cały czas kilka razy dziennie i pije wodę od czasu do czasu daje im różne owoce i warzywa (jabłko , marchewka , banan, burak gotowany , jajko , sałatę , skórki z chleba ).

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Andrzej Krajewski
Data dodania: 2015-06-02
Witam,

Wstępne informacje z wywiadu już są.
Potrzeba więcej danych - w jakim jest wieku, skąd pochodzi, czy pierzyła się już, od kiedy traci pióra, kiedy ostatni raz się pierzyła, jak wyglądają odchody( nie tylko barwa)czy kontaktowała się z dzikimi ptakami, itd, itp.
Pozdrawiam

Andrzej Krajewski
dawid
Data dodania: 2015-06-07
55743e47d6f7f.jpg
tak wyglądają odchody tej...
Witam papuga podobno ma 2 lata, kupiłem ją od chodowcy ptaków dał mi jakieś zaświatczenie weteranyjne ostatni raz pierzyła sie  w zeszłym roku miesiąca nie pamietam wtedy straciła lotki z "ogona " że tak powiem a na ciele to w nie których miejscach wypadały piura.Odchody wyglądają jak nitki są zielone i są takie wodniste.papuszka nie ma żadnego kontaktu z innymi ptakami.
Lekarz weterynarii: Andrzej Krajewski
Data dodania: 2015-06-09
Witam,
Oprócz wypadania piór spowodowanych chorobami dotyczącymi skóry, mogą być też choroby ogólne, które dopiero teraz się ujawniają - np. choroba dzioba i piór papug PBFD. Wskazane zbadanie krwi w kierunku PBFD( wystarczy jedna kropla).
Pozdrawiam
A. Krajewski

Powrót do tematów | Powrót do kategorii