Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii problem ze skórą

Forum

problem ze skórą

Witam!Dwa tygodnie temu zauważyłem u suczki 6 lat-owczrek niemiecki że często liże i drapie się po brzuchu i okolic pachwin.Okazało się że ma zmiany skórne i dotego guzek na fałdzie kolana od strony wewnętrznej.Natychmiast udałem się do lekarza.weterynarz stwierdził że to uczulenie a co do guzka to pobrał wycinek na bad.histopatologiczne.leczenie -przemywanie brzucha szamponem dermatologicznym firmy HEXODERM który otrzymałem od niego.co do wyniku miałem zadzwonic i dowiedziec sie czy będzie leczenie i co dalej.W odpowiedzi usłyszałem ze jest wszystko ok.do kontroli po 3-4 tygodniach.Myje brzuch już drugi tydzien ale ona nadal sie drapie.Czy mogła być błedna diagnoza proszę o poradę.pozdrawiam i dziękuje

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2016-06-02
Witam.
W przypadku braku poprawy, konieczna jest dalsza diagnostyka. Trudno poradzić coś więcej, nie znając szczegółów badań.
maciekd36
Data dodania: 2016-06-03
Witam ponownie!To jest oczywiste że pójde do kontroli tylko zastanawiam się czy czekać jeszcze dwa tyg.Otrzymałem listownie wynik bad.histopatologicznego cyt.-stwierdzono obecnośc bardzo licznych erytrocytów licznych granulocytów obojętnochłonnych,granulocytów kwasochłonnych oraz pojedynczych komórek limfocytranych i makrofagów.Bardzo proszę o objasnienie mi tych wyników i czy jest to grozne,czym może być spowodowane.Dziękuje
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2016-06-07
Wnioski i komentarz do badania powinny być zawarte w wyniku, zamieszczone przez histopatalogia. Wnioski co do dalszego leczenia należą do lekarza prowadzącego. Na podstawie tych informacji nie można napisać konkretnych zaleceń.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii