Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Problem z 7miesięcznym kociakiem.

Forum

Problem z 7miesięcznym kociakiem.

Witam , Zaczne od podstaw . Mieszkam w Anglii . Od 3 miesięcy jestem szczęsliwą 'mamą' 7 miesięcznego kotka. Kotek nie był szczepiony jeszcze ( to tak w woli informacji ) miałam to zrobić w tym miesiącu po wypłacie ale nadarzyła się nieprzyjemna dolegliwość . Mianowicie od 6 dni ma biegunke . Nie zmieniałam mu karmy . Dostaje ryż z kurczakiem gotowane żeby nie dawać mu tylko puszki . Byłam z nim u weterynarza . Gorączki nie ma . Dostał tabletki - Protexin Synbiotic ( raz dziennie rano) i Stomorgyl ( 2 tabletki popołudniu ) . Dzis jest trzeci dzien jak dostaje te tabletki i nic się nie poprawiło . Zostały nam jeszcze dwa dni .... ale martwi mnie brak poprawy jeśli chodzi o stolec . Czy mogłabym prosić o porade ???

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2015-03-01
Witam.
U nieszczepionego kociaka trzeba wykluczyć choroby zakaźne, mi.n. panleukopenię. Kolejną sprawą są pasożyty, czy był odrobaczany lub miał badanie kału? Jeśli nie, proszę zbadać (próbkę zbiera się z trzech dni, co drugi dzień). Kot powinien jeść głównie suchą karmę, chyba że ma problemy z nawracającym zapaleniem pęcherza moczowego. Jeśli doszło do zapaleni jelit, warto podać karmę delikatną jelitową. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii