Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2014-06-24
Witam.
W pierwszej kolejności należy wykluczyć problemy zdrowotne. Konieczne jest zatem badanie moczu. Ma to na celu wykluczenie stanu zapalnego czy obecności kryształów w moczu. |
agataab |
Takie badania były już przepriwadzane, miał tez robione badania krwi bo mam z nim jeszcze jeden problem, nie wiem jak to wytłumaczyć dokładnie, kot biega, bawil sie i nagle slysze przerazliwy dzwiek, kot lezy na ziemi , dretwieje i skamlale. Po ok 2min przestaje chowa sie pod lozko bo sam nie wie co sie dzieje. Bylismy z nim na badaniach ale lekarz nie postawil zadnej diagnozy... teraz sie chyba uspokoilo, choc nie wiem co sie dzieje z koteczkiem jak nie ma mnie w domu. :(
|
agataab |
Zapomnialam dodac ze przy tym jego skamleniu nastepuje tymczasowy paraliz i nie jest on w stanie ruszac lapkani i potem ciaga tylne lapki przez krotki czas
|
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2014-06-25
Rozumiem, że badanie moczu i krwi były w normie? Zachowanie opisane przez Panią nie jest oczywiście prawidłowe. Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki m.in o badanie neurologiczne, szerszy profil badanie krwi, byc może diagnostykę obrazową.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |