Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii probelm z kocurem

Forum

probelm z kocurem

Witam mój kocur ma 4 lata, w wieku 1 roku został wykastrowany, lecz pojawia sie problem. Po kastracji jeszcze sikal ( zaznaczam ze nie zaznaczal terenu, on po prostu sikal , wielkie kaluze gdzie popadnie) potsm bylo juz lepiej ale teraz problem powrocil. Kilka dni temu kocurek nasikal na parapet, dzis na buty oraz podloge. Zmienilam mu ostatnio zwirek na inny niz uzywalam zawsze czy mozliwe jest to, ze po prostu mu nie pasuje i stad sa te problemy ? Zaznacze rowniez ze zalatwie sie normalnie do kuwety po czym idzie do pokoju i po jakims czasie sika gdzie mu sie spodoba. Prosze o pomoc bo nie mam pojecia co robic.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2014-06-24
Witam.
W pierwszej kolejności należy wykluczyć problemy zdrowotne. Konieczne jest zatem badanie moczu. Ma to na celu wykluczenie stanu zapalnego czy obecności kryształów w moczu.
agataab
Takie badania były już przepriwadzane, miał tez robione badania krwi bo mam z nim jeszcze jeden problem, nie wiem jak to wytłumaczyć dokładnie, kot biega, bawil sie i nagle slysze przerazliwy dzwiek, kot lezy na ziemi , dretwieje i skamlale. Po ok 2min przestaje chowa sie pod lozko bo sam nie wie co sie dzieje. Bylismy z nim na badaniach ale lekarz nie postawil zadnej diagnozy... teraz sie chyba uspokoilo, choc nie wiem co sie dzieje z koteczkiem jak nie ma mnie w domu. :(
agataab
Zapomnialam dodac ze przy tym jego skamleniu nastepuje tymczasowy paraliz i nie jest on w stanie ruszac lapkani i potem ciaga tylne lapki przez krotki czas
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2014-06-25
Rozumiem, że badanie moczu i krwi były w normie? Zachowanie opisane przez Panią nie jest oczywiście prawidłowe. Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki m.in  o badanie neurologiczne, szerszy profil badanie krwi, byc może diagnostykę obrazową.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii