Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Mam Problem z psem dziwnie połyka slinę jak by się dławiła !!

Forum

Mam Problem z psem dziwnie połyka slinę jak by się dławiła !!

Witam mam problem z psem ma 16-17 miesiecy mały kundelek waga to koło 10 kilogramów dziwnie się zachowuję połyka slinę jak by się dławiła przy tym wykreca głowę w górę i w dół trwa to kilka minut po czym uspokaja się na jakis czas i znów to samo przy tym też kaszle szybko poszliśmy do weterynarza ale nic nie stwierdził nic nie ma w gardle i trzeba opserwować mam wrażenie ze jest moze chora wygląda to tak jak by ją bolało gardło powiększone węzły chłonne ??? teraz pytanie czy psu mozna podać antybiotyk dla ludzi antybiotyk (DUOMOX) ??! jesli jest chora chcialam jej zaplikować żeby się nie męczyła ale też nie chce jej zaszkodzić bo nie mam pojęcia czy mozna takie lekarstwo dać psu wiec nie wiem co mam robic ... ?????!!!

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2016-01-07
Dzień dobry. Jeśli objawy się utrzymują należałoby zweryfikować postępowanie. Przede wszystkim powtórzyć badanie kliniczne, a w razie potrzeby wykonać badania dodatkowe (RTG i/lub jeśli będzie to konieczne badanie endoskopowe). Do tego czasu można oprzeć się na leczeniu objawowym, ale pod kontrolą lekarza weterynarii. Nie podajemy zwierzętom ludzkich leków na własną rękę.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii