Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2016-01-05
Witam.
Konieczne jest badanie kału. Należy wykluczyć obecność kokcydiów, zwłaszcza u psa z dużej hodowli oraz pasożyty obłe. Należy również zadbać o ujednolicenie pokarmu. |
Magda100p |
Badania przyszly dzisiaj. dodam ze krwi jest duzo i zdaza sie ze leci tylko krew bez kupy :(( Pies dalej pogodny i chetnie sie bawi je tylko karme sucha, Royal Cannin na brzuszek i pije wode siemie lniane 2x dziennie po 10ml i wegiel, nic wiecej nie podaje, Martwie sie bardzo, jutro mam wizyte u weterynarza :((
|
Zatem wizyta i badanie jest niezbędne. W tym wieku należy wykluczyć choroby zakaźne i jak najszybciej wdrożyć leczenie osłaniające oraz wzmacniające organizm szczeniaka. Lekarz po badaniu zdecyduje co należy wykonać.
|
Magda100p |
Data dodania: 2016-01-07
Dziekuje bardzo za informacje, Piesek dostal antybiotyk leki oslonowe pro kolin + oraz specjalne jedzenie przy biegunkach i problemach jelitowych, mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie.
Moze mi Pani jeszcze napisac jak dlugo zajmie leczenie podraznionych jelit? |
Data dodania: 2016-01-08
Jest to kwestia indywidualna każdego organizmu. Poprawa w przypadku trafionego leczenia powinna być widoczna w ciągu 3-5 dni.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |