Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Kupki z Krwia u szczeniaka

Forum

Kupki z Krwia u szczeniaka

Witam mam problem z szczeniakiem 4 mies rasy Buldog Francuski Pies ma biegunke ze spora iloscia krwi, czasem mniej czasem wiecej, piesek zachowuje sie normalnie jak na szczeniaka przystalo, jest zabawny I wesoly, chetnie sie bawi, pije I jje normalnie, posaje mu tylko sucha karmw… Dodam ze ma wszystkie szczepienia. Historia jest taka ze wyrwalam go z pseudohodowli, zrobilam awanture hodowca powiedzial ze pies niefortunnie wtargna na stol I pozar cale opakowanie leku na odrobaczenie… wierze ze wszedl na stol bo u mnie tez nie ma z tym problem. Psa wzielam z lekami oslonowymi bo hodowca byl u weterynarza. Nic nie pomoglo tylko wegiel pomaga I podaje mu siemie lniane teraz. Jest czasami mala poprawa ale na krotko. Prosze o pomoc bo umre ze strachu, dodam ze mieskam w UK i nie wierze tu wetwrynarza Z gory dziekuje Magda

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2016-01-05
Witam.
Konieczne jest badanie kału. Należy wykluczyć obecność kokcydiów, zwłaszcza u psa z dużej hodowli oraz pasożyty obłe. Należy również zadbać o ujednolicenie pokarmu.
Magda100p
568bc32239304.jpg
wyniki z kalu
Badania przyszly dzisiaj. dodam ze krwi jest duzo i zdaza sie ze leci tylko krew bez kupy :(( Pies dalej pogodny i chetnie sie bawi je tylko karme sucha, Royal Cannin na brzuszek i pije wode siemie lniane 2x dziennie po 10ml i wegiel, nic wiecej nie podaje, Martwie sie bardzo, jutro mam wizyte u weterynarza :((
Zatem wizyta i badanie jest niezbędne. W tym wieku należy wykluczyć choroby zakaźne i jak najszybciej wdrożyć leczenie osłaniające oraz wzmacniające organizm szczeniaka. Lekarz po badaniu zdecyduje co należy wykonać.
Magda100p
Data dodania: 2016-01-07
Dziekuje bardzo za informacje, Piesek dostal antybiotyk leki oslonowe pro kolin + oraz specjalne jedzenie przy biegunkach i problemach jelitowych, mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie.

Moze mi Pani jeszcze napisac jak dlugo zajmie leczenie podraznionych jelit?
Data dodania: 2016-01-08
Jest to kwestia indywidualna każdego organizmu. Poprawa w przypadku trafionego leczenia powinna być widoczna w ciągu 3-5 dni.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii