Forum
guz u psa
Witam ,
jestem właścicielką 15 letniego pudelka. Od ponad roku mój pies ma guza (tak mi się wydaje) w okolicach odbytu i ogona. Guz zaczął przybierać większe kształty. Obecnie sączy się z niego ropa o nieprzyjemnym zapachu. Nie chciałam iść z tym do weterynarza ze względu na wiek psa. Myślałam że jeśli nawet lekarz zdecyduje na operacje pies nie przeżyje tego, po za tym nie wyglądało to źle domowymi sposobami udawało się jakoś temu zaradzić. Obecnie pies przestał widzieć i słyszeć. Chodzi w pampersie ze względu na sączącą się ropę. Chodzi samodzielnie, załatwia się i je, ale widać, że z każdym dniem jest coraz gorzej. Zaczyna załatwiać się w domu do tego jego mocz ma strasznie nieprzyjemny zapach. Proszę mi powiedzieć czy powinnam uśpić psa? Nie chcę, żeby się męczył, choć bardzo bym tego nie chciała? Czy jest jeszcze jakaś szansa na wyleczenie psa mimo wieku? Czy taka operacja byłaby droga? Proszę o jak najszybszą odpowiedź . Pozdrawiam serdecznie
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
|
Data dodania: 2014-12-23
Witam, należy iść z psem do lekarza. Nie rozumiem argumentacji związanej z wiekiem psa. Nikt nie będzie operował psa bez zgody właściciela czy też psa nie rokującego. Dostanie Pani odpowiedzi na wszystkie pytania łącznie z ceną. Guzy takie występują często i w zależności od rodzaju można je leczyć operacyjnie, nieoperacyjnie lub nie da się leczyć wcale. Przez internet nikt nie postawi rozpoznania.
|