Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii gulka u kota

Forum

gulka u kota

Mam problem z kotem. Jest to kocur będzie miał ok 12 miesięcy. Ma na brzuchu taką gulkę średnicy około 2 cm, raz jest ona mięciutka i mniejsza, a raz twarda i trochę większa,jak leży na plecach to jakby się rozchodziła i była mniejsza, a jak stoi jest większa i dłuższa choć też właśnie to zależy bo jeden dzień jest tak a drugi inaczej i na odwrót, nie jest tak że jest co raz większa, ale np z większej zrobi się mniejsza i na odwrót.Nie wiem czy ma to od urodzenia czy nie dawno, ponieważ został znaleziony. Miał biegunki i pocierał tyłkiem o podłogę, wiecznie chodził brudny od kupy i nie mogł się domyć, więc go odrobaczyłam i problem ustąpił. Kotek jest wesoły i zawsze chce się bawić. Jak to dotykam on raczej nie zwraca na to uwagi, ale czasem jak lezy to mi machnie tylnią łapką jak tam dotykam. Jak coś zje to czasem mu się jakby ''ulewało'' z tyłka trochę takiej rzadkiej kupy.( czasem wogóle, czasem trochę, a nie raz więcej) i przez to dużo mniej je. Wystarczy troche mleka że wypije i juz mu sie ''ulewa'' Proszę o odpowiedź co to może być? i jakie mniej więcej są koszta takiego leczenia. Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2014-02-14
Witam.
Po opisie można podejrzewać przepuklinę. Zachęcam jednak do wizyty w gabinecie, by lekarz, który zbada kota mógł postawić diagnozę. W przypadku przepukliny leczenie polega na chirurgicznym opracowaniu wrót przepukliny. Koszty są różne w zależności od rodzaju wykonywanego zabiegu i dalszego leczenia. Na portalu nie udzielamy odpowiedzi na temat kosztów, ponieważ zależą one od wielu czynników.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii