Forum
Czy mój pies jest chory?
Witam, mam Amstaffa, który w tym roku skończy osiem lat. Niedawno zauważyłam u swojego pieska dziwne zachowanie. Zawsze był pełen vigoru i radości, a od pewnego czasu zachowuje się zupełnie odwrotnie. Jest leniwy, ciagle chodzi jakby to nazwac, przygnebiony, z podkulonym ogonem, którym pomachuje od wielkiego dzwonu. Zdaję sobie sprawę, iż jest on już dość wiekowy, jednak bardzo mnie to martwi. Zwlaszcza ze bardzo się boi, ostatnio moja mama podniosla do gory kawalek drewna, a on przerazony uciekł pod biórko i wyciągać go stamtąd trzeba było siłą. Ponaddto zupelnie stracil apetyt, jak zwykle slyszac dzwiek otwieranej lodowki czy stukania miski pierwszy byl na miejscu tak teraz czasami podejdzie do miski poskubać karmę. Bardzo się o niego martwię, a zeby isc do weterynarza u mnie w miescie, jedynie na badania to juz trzeba miec worek pieniędzy. Proszę o odpowiedź, co moze mu dolegać?
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
|
Data dodania: 2014-02-14
Witam.
Niestety opisane objawy są bardzo niespecyficzne. Przyczyn może być bardzo dużo. Należy zacząć od zbadania zwierzęcia i wspomnianej krwi.
|