Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii brak apetytu, ból okolic podbrzusza osowiałość utrzymujące się od kilku godzin

Forum

brak apetytu, ból okolic podbrzusza osowiałość utrzymujące się od kilku godzin

Witam. Dzisiaj rano zauważyłam że coś nie tak jest z moim psem. Ma on 2 lata jest mieszańcem labradora. Zawsze był radosny i skory do zabawy jednak dzisiaj ledwo stoi na nogach, snuje się z kąta w kąt, nie może uleżeć na miejscu bo zaraz się zrywa. Nie chce jeść a od rana wypił tylko troszeczkę wody. Kiedy dotknęłam go w okolicach podbrzusza zapiszczał. Piesek mieszka w ocieplonej budzie i na całą noc był wypuszczony żeby się wybiegał i właśnie po tej nocy zaczęły się problemy. Nie mam jak zawieźć go do weterynarza a lekarz, który mógłby przyjechać go obejrzeć nie odbiera telefonu. Nie wiem co robić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2016-01-04
Witam.
Wskazana jest pomoc lekarska. Należy wykluczyć skonsumowanie czegoś niejadalnego ( ciało obce) lub toksycznych substancji. W tych sytuacjach pomocne są RTG jamy brzusznej oraz badanie krwi. Jeśli nie pije może być konieczna płynoterapia. Proszę zastosować głodówkę 24 godzinną i próbować skontaktować się z lekarzem lub udać się do większej placówki, gdzie można wykonać badania dodatkowe.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii