Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Biegunka i wymioty u szczeniaka 3 miesiecznego

Forum

Biegunka i wymioty u szczeniaka 3 miesiecznego

Witam, Jak mogę pomóc mojemu psu? Mam 3 miesięcznego owczarka niemieckiego, jest to pies. Wszystko było w jak najlepszym porządku do dzisiejszego popołudnia. Byłam dzisiaj z pieskiem 2h na plaży, bawił się, gryzł patyki, nie pił wody z morza, był wesoły. Po powrocie do domu pies wypił sporą miskę wody oraz zjadł posiłek taki jak zawsze. Spał 1,5h po czym domagał się wyjścia na spacer. Na spacerze oddał mocz oraz kał dwa razy, pierwszy stolec był normalny, natomiast drugi był już mocno luźny. Pies parł przez około 20min, leciała z niego woda oraz rozwodniony kał. Spacer trwał godzinę. Po powrocie do domu piesek zwymiotował cały posiłek który zjadł, cały czas próbuje oddawać kał jednak leci tylko woda. Bardzo cierpi, piszczy, ma letni nos i delikatny ślinotok. Co mogę mu podać,aby przestał cierpieć? Martwię się, że może się odwodnić gdyż mało pije. Dodam, że nie była to jego pierwsza wizyta na plaży. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2015-06-03
Witam, pies prawdopodobnie przechodzi zapalenie żołądka i jelit. Żadne leki w tabletkach nie pomogą ponieważ ich podanie najprawdopodobniej wywoła wymioty. Pies potrzebuje leków przeciwwymiotnych, antybiotyku oraz kroplówki. Konieczna jest wizyta w gabinecie weterynaryjnym. To ze zaczęło się wszystko na plaży uważam za przypadek, nie ma to raczej wpływu.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii