Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii 4 miesięczny labrador

Forum

4 miesięczny labrador

Witam, jestem właścicielką 4 miesięcznego labradora. W ciągu ostatnich 2 tygodni piesek schudł może z 1,5-2 kg. Martwię się, gdyż nigdzie w internecie nie mogę wyczytać z czym może to być związane. Drugą dość nurtującą mnie sprawą to że piesek połyka wszystko co ma w zasięgu swojego wzroku (tj. papier toaletowy, wszelkie resztki od jedzenia itp.) A trzecią to ile razy dziennie i jaką ilość powinien on dostawać jedzenia. Daję mu suchą oraz mokrą karmę, dodatkowo mleko+woda. Raz po raz gotowany ryż, marchewka i mięsko.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2014-02-07
Jeśli pies nie miewa wymiotów lub biegunek, a do tego jest "śmieciojadem" to należy zbadać kał na obecność pasożytów. To że był odrobaczany zmniejsza oczywiście szansę na parazytozę, jednak fakt ten nie wyklucza jej z diagnozy różnicowej. Co do diety to radzę zdecydować się na jeden rodzaj żywienia, z takiej mieszaniny wszystkiego co możliwe nawet najlepszy specjalista dietetyk nie jest w stanie określić dawki pokarmowej. Sucha karma DOBREJ JAKOŚCI wystarczy, a przy tym na opakowaniu jest dokładny opis dawkowania.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii