Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Zapytanie

Forum

Zapytanie

Witam. Mam 7 tygodniowa Akite i gdy przyjechała do mojego domu zmieniliśmy jej karmę z gotowanego kurczaka i ryżu na jedzenie w puszce dla 6tygodniowych szczeniat. Następnego dnia sunia zaczęła mieć straszne rozwolnienie i zaczęła krwawic. Na następny dzień odrazu poszedłem do veterynarz dostała zastrzyki, po czym sie poczuła lepiej. Dzień pózniej było już tylko gorzej i postanowiliśmy ja zostawić u weterynarza i tak jest od tamtego poniedziałku do dziś :((( U Sui krwawienia ustały ale jeszcze ma rozwolnienie ale nic nie chce jeść. Czy to normalne? Proszę poradzicie coś. Jak to tez może długo potrwać ?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2012-12-10
Witam.
Czy szczeniak był szczepiony na choroby zakaźne? Czy były wykonane testy pod kątem parwowirozy? W pierwszym rzucie należy wykluczyć chorobę zakaźną. Często przyczyną takiego stanu może być również silne zarobaczenie ( potwierdzenie na podstawie badania kału), nagła zmiana karmy + stres związany ze zmianą otoczenia, choroby metabliczne ( nalezy wykonać badanie krwi). Czas trwania choroby zależy od przyczyny i trafionego leczenia. Niestety przy niektórych chorobach leczenie u młodego zwierzęcia w złym stanie może nie przynosić efektu. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii