Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii zaćma?cukrzyca?...:(

Forum

zaćma?cukrzyca?...:(

Witam, mam prawie 9-letnia suczkę, podobna do jamnika(matka rasowa jamniczka,ojciec nn:) ) Jakieś 3 tygodnie temu zaczęła mi kuleć na przednią łapę...weterynarz dawał przez tydzień zastrzyki, dostałyśmy tabletki, które też brała przez tydzień..i jakoś przeszło. Gdy skończyły się tabletki zaczęły się problemy z okiem.. przestała widzieć na jedno oko, obijała się o ściany, nie widziała jedzenia itp. Teraz zaczęła kuleć na tylną łapę, wcale nie stawia jej na ziemi tylko trzyma w górze, nie chce chodzić, na dwór ja wynoszę co godzina aby mogła się załatwić. Całymi dniami leży, nawet do jedzenia nie podchodzi, trzeba jej podawać z ręki. Na suchą karmę w ogóle nie ma apetytu.. Bardzo dużo pije i sika. Czy coś poważnego dolega mojej suczce? Czy to może być cukrzyca? choć jak czytałam w sieci cukrzyca- to pies chudnie.. a mój nie chudnie cały czas jest grubiutka jak i była. Lekarz powiedział odnośnie oka, że to zaćma.. ok pogodziłam się z tym, ale co do łap... stwierdził, że już sam nie wie, ale podejrzewa że to zapalenie stawów, że pies się wykańcza, że siadają jej stawy...Możliwe jest, że dlatego że jest gruba jak na swój wzrost?? Czy można to jakoś leczyć? Proszę o pomoc. P.S Jak odchudzić psa??

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-02-07
W tym przypadku nie da się nic powiedzieć bez porządnej diagnostyki. Należy wykonać badanie krwi, to podstawa by postawić rozpoznanie. Bez tego poruszamy się tylko w sferze gdybań i przypuszczeń.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii