Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Wzielam psa z schroniska i mam maly problem. Pies malo je i ma problemy z zoladkiem.

Forum

Wzielam psa z schroniska i mam maly problem. Pies malo je i ma problemy z zoladkiem.

Wzielam pieska ze schroniska jest on mieszancem Stafforda i Labladora. Ma okolo 11 miesiecy, dokladnie nie wiadomo. Jest ogolnie bardzo grzecznym psem, ulozonym i zdyscyplinowanym. Maartwi mnie to ze on malo je, a jak je to potem czesto go cofa. Mam go 4 dni, i nie wiem za bardzo jaka jet przyczyna. Mam juz ustalalona wizyte na piatek u weterynarza. Moze to zaleznie od rasy? Zastanwiam sie czy stafiki badz labradory maja jakies uczulenia na pokarmy dango typu. Pies do tego ma straszne gazy. Dugim problemem jest ze pies pokichuje, martwie sie ze moze miec nosowke, choc bylam u pani weterynarz i jak rzucila na niego okiem, powiedziala ze to raczej jest przeziebienie, bo wkoncu zima a pies byl w schronisku, i powiedziala ze mamy sie nie martwic, przyjsc w piatek na dokladna wizyte chyba zeby sie cos pogorszylo. nic sie nie pogrsza ale tez nie polepsza. dziekuje z gory o jakiekolwiek informacje ktory moglyby mi pomoc.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2012-01-03
Witam, problemy jelitowe oraz słaby apetyt mogą być wynikiem zmiany diety, stresem związanym z nową sytuacją, inwazją pasożytów (które są powszechne w schroniskach i trudne do zwalczenia standardowym odrobaczeniem). Alergia również jest możliwa ale mniej prawdopodobna niż w/w przyczyny. Należy dać psu czas na adaptację oraz zapewnić karmę wysokiej jakości. Jeśli mimo to pies będzie tracił na wadze to należy zbadać kał w kierunku pasożytów. Co do kichania podzielam opinie jaką Pan otrzymał. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii