Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii wymioty poranne i brak apetytu

Forum

wymioty poranne i brak apetytu

Witam Posiadam psa rasy owczarek niemiecki - długowłosy wiek 11 lat ,mój pies od tygodnia co rano wymiotuje zółcią ( jak zwymjotuje na spacerze porannym to musi polezeć tak z 5 min i dopiero po tym czasie ,mozemy kontynuować spacer, bardzo powoli) nie ma apetytu ,jest osowiały ,nie ma checi do zabawy, a jezeli ma ochote na jedzenie to tylko swój rarytas " kabanos" nigdy nie odmówi . Bardo sie martwie jego stanem pomimo ze zawsze był psem bardzo "schorowanym" nigdy nie miał takiego stanu.Byłabym wdzieczna na szybkie odpowiedzenie na moje zapytanie co moze dolegać mojemu pupilowi.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2011-09-21
Dzień dobry.
Utrzymujące się przez kilka dni wymioty są wskazaniem do wizyty u lekarza weterynarii. Mogą one wynikać z problemów w przewodzie pokarmowym/układzie trawiennym, ale mogą też pojawić się także w przypadku wielu chorób ogólnoustrojowych. W celu zlokalizowania źródła problemu, oprócz badania klinicznego w gabinecie, konieczne mogą okazać się też badania dodatkowe jak badanie krwi, czy też badania z zakresu diagnostyki obrazowej (USG/RTG). Dokładnie przeprowadzona diagnostyka powinna pozwolić na znalezienie przyczyny i wdrożenie odpowiedniego leczenia.,
Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii