Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii wymioty

Forum

wymioty

Bardzo prosze o pomoc niedawno przygarnelam z ulicy suczke mama jest wyzlem a tato nie wiadomo jakiej rasy . Od 4 dni suczka ma wymioty bylam u weterynarza zostaly podane 3 zastrzyki niestety nie jestem w stanie odczytac je w calosci wiec podaje tylko poczatki ich nazw ALPI...lub AKPI... nastepny to ZEE...i BIS... chodzi o to ze u Luny nie ma poprawy a jest nawet jeszcze gorzej bardzo duzo pije ale zaraz to zwraca nie je nic leki przeciw wymiotne nic nie pomagaja prosze powiedzcie mi co mam zrobic biorac ja z ulicy ratowalam od smierci a teraz mam jej pozwolic umrzec ? Zaznaczam ze sunia ma okolo 7 miesiecy nie byla szczepiona i do tej pory zachowywala sie normalnie miala apetyt humor i energia jej dopisywala ja mowilam ze ten pies ma ADHD byl tak zywiolowy . Juz nie wiem co mam robic prosze o porade i z gory dziekuje

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2011-10-03
Dzień dobry.
Jeśli nie zostało postawione rozpoznanie a leczenie objawowe nie przyniosło rezultatu, konieczne są dalsze badania w celu zdiagnozowania przyczyny problemu. Oprócz badania klinicznego w gabinecie warto rozważyć zrobienie badania krwi (morfologii i biochemii) oraz USG/RTG jamy brzusznej. W przypadku utrzymywania się objawów wskazane jest również zweryfikowanie postępowania, zmiana leków i/lub dołączenie nowych. U młodej nie szczepionej suczki należy przede wszystkim wziąć pod uwagę możliwość wystąpienia choroby zakaźnej i wykonania testów w tym kierunku oraz wykluczyć ciało obce w przewodzie pokarmowym.
Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii