Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Wychudzenie

Forum

Wychudzenie

Moja okolo 10 letnia suczka stracila duzo na wadze, z 12kg zeszla do 8kg. Miesiac temu miala zestaw badan dla starszych psow, w moczu znaleziono bialko, natomiast badania krwi mialy lekko podniesiny wskaznik watrobowy i niedobor bialka. Generalnie weterynarz powiedzial, ze badania nie sa zle, przepisal zmiane diety na Royal Canine Renal. Jednakze sunia w ogole nie chce jesc, nie tylko nowej karmy, kompletnie stracila apetyt a byla psem kochajacym jedzenie. Przybiega do miski, jednakze nie chce jesc. Kiedys duzo pila, teraz W OGOLE nie pije wody. weterynarz dalej nic nie robi, a pies niknie mi w oczach, nie ma sily wskoczyc na swoj fotel, robia jej sie lyse placki bez siersci. Generalnie jest wycienczona. Tydzien temu dostala Metronidazol oraz Prednisolone. Nie widze zmiany na lepsze, zdecydowanie czuje sie gorzej, dwa dni temu wymiotowala. Mieszkamy w malej miejscowosci, mam tu dwoch weterynarzy, zaden nie wie, co robic. w ciagu miesiaca z wesolego, zabawowego pieska zrobila sie cieniem.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2011-11-30
Niestety wychudzenie i barak apetytu nie jest specyficznym objawem, może wystąpić zarówno w przebiegu chorób zakaźnych, nowotworów oraz zaburzeń psychicznych. Jeśli choroba postępuje tak szybko to należy wybrać się do placówki o większych możliwościach diagnostycznych I wykonać badania obrazowe (USG lub RTG jamy brzusznej) oraz szerszy profil badania krwi. Niestety w takiej sytuacji nikt na odległość nie pomoże Pani suczce. Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii