Forum
witam
Moja mama ma 4 psy z czego u 2 psów 2 tyg. temu (jeden na 8 lat drugi 3 lata są to duże psy), zaczeła się choroba, która obiawia się uciążliwym drapaniem, zaczerwienieniem skóry nawet do krwi, po wizycie u lekarza wetrynarii i wykonaniu badań krwi i skóry wyszło, że ugryzła ich pchła zarażona i od tego sie drapią, dostali zastrzyki ale niestety nie wiem jakie, duże psy po 500 i małe dla bezpieczeństwa zarażenia się od dużych po 250 i lekrstwa synulox , po tygodniu znowu kuracja lekarstwami tymi samymi a antybiotykami innymi, niestety nie ma poprawy u tych dużych, dalej się drapią i jest coraz gorzej, moja mam wydała już 1500 zł i nie wiemy co dalej robić. Jutro idziemy znowu do tego samego lekarza, odbierzemy te wyniki, które zrobiłyśmy. Jeżeli da radę to mogę jutro wypisać wszystkie wyniki i mogę również zrobić psom zdjęcia w jakim są stanie może to bardziej pomoże w określeniu co im jest, ponieważ wydaję mi się, że jestesmy oszukiwane przez tego lekarza, bo naprwdę nie ma rezultatów tej kuracji, a zrobiłyśmy te badania właśnie po to aby uniknąć błądzenia co im jest. Dziękuje za pomoc
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
|
Data dodania: 2011-11-07
Witam.
Jakie dokładnie zostały wykonane badania? Zeskrobina, wymaz? Dokładne wyniki badań jak najbardziej są przydatne. Ważny jest również wygląd skóry, jak jest zmieniona, co psy dostają do jedzenia?Niestety informacje o preparatach, które dostawały są istotne. Synulox to antybiotyk. Pisze Pani, że został zmieniony na jaki i czy na podstawie posiewu z antybiogramem?
|