Forum
utrzymujące się wymioty u kota
witam Państwa,
mam kotkę, wysterylizowana, 5 lat, u której stwierdzono mocznicę,przez 2 tygodnie chodziłam z nią na kroplówki, lecz lekarze nie dali jej szans na przeżycie, i kot już prawie umierał, jednak po zakończeniu kroplówek, kotka zaczęła dużo sikać, mocz stał się jasny i pachnący a Ona powróciła do życia, lecz od 5 dni wymiotuje ! Wspomnę, że przez okres kroplówek podawałam jej tylko płyny, woda z miodem, żółtko z wodą, bulion, bo nie chciała nawet patrzeć na normalne jedzenie, ale te wymioty, czasami tylko po wodzie, czasami po żółtku, czasami woda lekko zabarwiona na różowo.... Oczywiście bardzo niepokoi mnie ten stan, co się może dziać?? Co powinnam jej podać ? Bardzo chcę uniknąć kolejnych wizyt u lekarza, bo to dla niej wielki stres...
Pozdrawiam
Ania
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
|
Data dodania: 2011-11-28
Witam, najbardziej prawdopodobną przyczyną wymiotów jest zdiagnozowana wcześniej niewydolność nerek. Niestety podstawą leczenia są wspomniane kroplówki oraz odpowiednia dieta. Jeśli wizyty u lekarza są rzeczywiści tak bardzo stresujące to kroplówki kotka może przyjmować w domu jeśli lekarz prowadzący zgodzi się na wizyty domowe. Pozdrawiam.
|