Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Uspokojenie ciężarnej suni

Forum

Uspokojenie ciężarnej suni

Witam mam pytanko odnośnie mojej suni shih tzu. Zbliża się Nowy Rok sunia bardzo źle znosi petardy i huki, chciałam ja uchronic przed zbednym sterem. Co moge podac pieskowi??? Dodam, ze sunia moze byc szczenna. Przeszlo dwa tygonie temu byla podwojnie kryta. Moze tabletka melisy? Otrzymalam tez porade zeby podac jej sedalin ale tych tabletek to sie bardzo bardzo obawiac. Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Tomasz Kutrzuba
Data dodania: 2011-12-25
Proszę kupić w dowolnej aptece ziołowe Tabletki Uspakajające, to preparat Ziołoleku, bardzo skuteczny i bezpieczny. Można także dawać preparat Kalm Aid - mleczko dla psów, ale jest skuteczny wtedy, gdy zacznie się go podawać minimum dwa dni wcześniej, żeby organizm się nasycił (nasi piescy pacjenci najskuteczniej wyciaszją się po 2 tygodniach podawania). Ani Sedalin, ani inne leki nie są bezpieczne dla płodów. Jeśłi Pani może, już dzień przed Sylwestrem proszę pieska przenieść do tzw. cichego pokoju - miejsca z przysłoniętymi oknami, rzeczami suni, waszą odzieżą. Można w nim non stop puszczać cicho spokojną muzykę (tonizuje drażliwe dźwięki z zewnątrz); kilka dni - do ustania fajerwerków pies może tam bezpiecznie przebywać. Spacery ograniczać do minimum.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii