Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Wojciech Kowalczyk |
Data dodania: 2011-12-27
Proszę skontaktować się z dr Kabą lub dr Czopowiczem z Warszawy. Na stronie internetowej SGGW powinna Pani znaleźć kontakt do katedry chorób zakaźnych.
|
zuzannab4 |
Data dodania: 2011-12-28
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie mail do doktora Jarosława Kaby już wysłałam ale chcę się podzielić wiadomościami o stanie zdrowia mojej kozy.Dzisiaj był u mnie lekarz miejscowy zarzekający się, że w całej swojej praktyce był tylko kilka razy wzywany do kozy i nie czuje się pewnie w tym temacie. Stwierdził obniżenie temperatury ciała(wychłodzenie) bardzo silne niemiarowe bicie serca -podejrzewa migotanie ,brak objawów osłuchowych płuc ,żwacz niepowiększony.Zastosował sulfonamid antybiotyk kroplówkę nawadniającą zastrzyk z wapnia i zastrzyk z witamin.kazał "zakopać"zwierze w słomie żeby miała cieplej. Jutro mam dzwonić jak się czuje koza. Co jeszcze można zaproponować w dalszej terapii zakładając ze zwierze będzie żyło jeszcze 40godzin bo zastosowane leki przez taki czas działają.proszę o poważne potraktowanie mojego pytania.Pozdrawiam serdecznie Zuzanna Burek |
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |