Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii szukam lekarzy weterynarii specjalistów od kóz

Forum

szukam lekarzy weterynarii specjalistów od kóz

Moja koza nagle 24.grudnia straciła apetyt rano była jeszcze kontaktowa a wieczorem leżała na boku nogi podkulone oczy zamknięte. Po oklepaniu zaczęła się poruszać ale nie może wstać.zaczęła jeść siano i podaję jej wodę z butelki ze smoczkiem dla cieląt. Większość weterynarzy z mojego rejonu (Woj kujawsko-pomorskie okolice Świecia nad Wisłą) odpowiada mi że na kozach się nie znają. Proszę o pomoc w znalezieniu lekarza ,który potrafi leczyć kozy i mógłby do mnie przyjechać zdiagnozować i podjąć leczenie mojej kozy. Pozdrawiam serdecznie Zuzanna Burek

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Wojciech Kowalczyk
Data dodania: 2011-12-27
Proszę skontaktować się z dr Kabą lub dr Czopowiczem z Warszawy. Na stronie internetowej SGGW powinna Pani znaleźć kontakt do katedry chorób zakaźnych.
zuzannab4
Data dodania: 2011-12-28

Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie mail do doktora Jarosława Kaby już wysłałam ale chcę się podzielić wiadomościami o stanie zdrowia mojej kozy.Dzisiaj był u mnie lekarz miejscowy zarzekający się, że w całej swojej praktyce był tylko kilka razy wzywany do kozy i nie czuje się pewnie w tym temacie. Stwierdził obniżenie temperatury ciała(wychłodzenie) bardzo silne niemiarowe bicie serca -podejrzewa migotanie ,brak objawów osłuchowych płuc ,żwacz niepowiększony.Zastosował sulfonamid antybiotyk kroplówkę nawadniającą zastrzyk z wapnia i zastrzyk z witamin.kazał "zakopać"zwierze w słomie żeby miała cieplej. Jutro mam dzwonić jak się czuje koza. Co jeszcze można zaproponować w dalszej terapii zakładając ze zwierze będzie żyło jeszcze 40godzin bo zastosowane leki przez taki czas działają.proszę o poważne potraktowanie mojego pytania.Pozdrawiam serdecznie Zuzanna Burek

Powrót do tematów | Powrót do kategorii