Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Szczeniaczek

Forum

Szczeniaczek

Witam 3dnitemu zakupiliśmy 2miesieczną suczke rasy owczarek niemiecki długo wlosy.Problem polega na tym że nic nie chce jeść,podawalismy jej sucha karme która dał nam hodowca,karme z puszki mieszalam nawet z makaronem.Jedynie pije wode i gryzie kostki do żucia.Gdy dochodzi do potrzeb fiziologicznych to kał jest wodnisty.Nie wiem co mam robić dla tego zwracam sie do panstwa o pomoc.pozdrawiam serdecznie Iwona

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2013-09-09
Witam.
Czy szczeniak jest zaszczepiony? Konieczna jest wizyta w przychodni. Należy wykluczyć choroby zakaźne, m.in. parwowirozę, która jest chorobą śmiertelną. Przy wodnistym kale i braku apetytu wskazana jest płynoterapia, zwłaszcza u szczeniaka. Jeśli choroba zakaźna zostanie wykluczona, warto zbadać kał w kierunku pasożytów. Pozdrawiam
iwcia870
Data dodania: 2013-09-11
[color=#333333]]Witam ponownie.Jeśli chodzi o szczepionki piesek został zaszczepiony,teraz czekaja nas kolejne szczepienia w poniedziałek dzisiaj bedziemy u weterynarza mam nadzieje ze cos nam powie o naszym niejadku.Ostatnio zjadła ze smakiem pierś z kurczaka gotowana ale nadal nie widze u niej apetytu jedynie widzę jak pije wode i tak jak pisałam wczesnie gryzie kości i suszone uszy.Gryzie takze jak to szczeniak buty i wszytko inne.Może ja cos zle robie,moze powinnam chowac jedzenie by tak nie stało a moze daje za duze porcje juz sama nie wiem dla tego zwracam sie do państwa o pomoc.Proszę mi powiedziec czy powinnam zakupic jakieś potrzebne witaminy dla tego psa by sie zdrowo rozwijal i na co zwracac szczególna uwagę ?znajoma poleciła mi atroflex na stawy a takze sucha karme Taste of the wild watlands canine.Z góry bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam Iwona[/color]
iwcia870
Dotam jeszcze że przebywamy na terenie w Holandii i tutaj suczka została zakupiona.Takze wole też zasiegnąc porady weteraryjnej u  Polskiego specjelisty.Nie którzy twierdza że ona musi się zaklimatyzowac w nowym miejsu ale mnie martwi ten jej brak apetytu.
iwcia870
Właśnie spróbowałam jej dac wedliny drobiowej i zjadła ze smakiem
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2013-09-12
Zachęcam do lektury poniższego artykułu http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/dietetyka/zywienie-psow-37.html.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii