Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2013-09-09
Witam.
Czy szczeniak jest zaszczepiony? Konieczna jest wizyta w przychodni. Należy wykluczyć choroby zakaźne, m.in. parwowirozę, która jest chorobą śmiertelną. Przy wodnistym kale i braku apetytu wskazana jest płynoterapia, zwłaszcza u szczeniaka. Jeśli choroba zakaźna zostanie wykluczona, warto zbadać kał w kierunku pasożytów. Pozdrawiam |
iwcia870 |
Data dodania: 2013-09-11
[color=#333333]]Witam ponownie.Jeśli chodzi o szczepionki piesek został zaszczepiony,teraz czekaja nas kolejne szczepienia w poniedziałek dzisiaj bedziemy u weterynarza mam nadzieje ze cos nam powie o naszym niejadku.Ostatnio zjadła ze smakiem pierś z kurczaka gotowana ale nadal nie widze u niej apetytu jedynie widzę jak pije wode i tak jak pisałam wczesnie gryzie kości i suszone uszy.Gryzie takze jak to szczeniak buty i wszytko inne.Może ja cos zle robie,moze powinnam chowac jedzenie by tak nie stało a moze daje za duze porcje juz sama nie wiem dla tego zwracam sie do państwa o pomoc.Proszę mi powiedziec czy powinnam zakupic jakieś potrzebne witaminy dla tego psa by sie zdrowo rozwijal i na co zwracac szczególna uwagę ?znajoma poleciła mi atroflex na stawy a takze sucha karme Taste of the wild watlands canine.Z góry bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam Iwona[/color]
|
iwcia870 |
Dotam jeszcze że przebywamy na terenie w Holandii i tutaj suczka została zakupiona.Takze wole też zasiegnąc porady weteraryjnej u Polskiego specjelisty.Nie którzy twierdza że ona musi się zaklimatyzowac w nowym miejsu ale mnie martwi ten jej brak apetytu.
|
iwcia870 |
Właśnie spróbowałam jej dac wedliny drobiowej i zjadła ze smakiem
|
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2013-09-12
Zachęcam do lektury poniższego artykułu http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/dietetyka/zywienie-psow-37.html.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |