Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Swinka morska

Forum

Swinka morska

Dzien dobry, mam takie pytanie, dotyczace mojej swinki morskiej -( samczyk). Zaluwazylam, ze od kilku dni, mianowicie 2-3, moja swinka przestala wydawac odglosy.. kiedy probuje cos "powiedziec" nie piszczy, tylko wydaje z siebie gluchy dzwiek. Nie zauwazylam zeby mial katar, z jedzeniem nie ma problemu i piciem wody takze, daje sie glaskac, kolejna rzecza jest to, ze wlasnie 3 dni temu zdechla mi inna swinka, takze samczyk, z ktorym byl razem w klatce, nie wiem czy to ma jakies znaczenie.. mozliwe jest, ze teskni za drugim, bardzo sie o niego martwie. Prosze o odpowiedz! z gory dziekuje.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2012-08-20
To co Pani opisała jest bardzo prawdopodobne, taka tęsknota może mieć miejsce po stracie towarzysza. Świnki morskie to zwierzęta stadne, a życie w stadzie buduje więzi emocjonalne.
W takiej chwili należy śwince poświęcić więcej uwagi i zainteresowania. może to przynieść poprawę o ile świnka jest bardzo z Panią zżyta. Można także przemyśleć zakup kolejnej świnki, jednak budowanie nowych relacji bywa trudne i burzliwe.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii