Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii swierzb u szczeniaka

Forum

swierzb u szczeniaka

Witam chcial bym zazciagnac porady bo nie wiem co mam robic a mianowicia tydzien temu zaadoptowalismy pieska jack russel 3 miesieczny szybko zauwazylismy ze sie bardzo drapie wiec pojechalismy do weterynarza dodam ze mieszkamy w irlandii i weterynarz stwierdzil ze jest to choroba o nazwie ;mange mites,z tego co wyczytalem jest to jakas odmiana swierzbu piesek dostal zastrzyk co tydzien przez 6 tyg bedzie dostawal nastepne oprocz tego mamy podawac mu tabletki przez 2 tyg ,teraz tylko najbardziej obawiam sie ze my czyli ludzie mozemy zarazic sie od pieska a najbardziej boje sie o synka ktory ma 3 latka,czy to jest mozliwe ,czy czlowiek moze zarazic sie od psa narazie zamknelismy psa w innym pokoju i tak siedzi tam sam ale nie wyobrazam sobie zeby go tam trzymac jeszcze 6 tygodni ,bardzo prosze o odpowiedz z gory dziekuje

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2012-03-06
Witam.
Świerzb psów Sarcoptes scabiei może przenosić się na ludzi.
mario1200
Data dodania: 2012-03-06
To co my mamy teraz zrobic piesek ma byc zamkniety cały czas w jednym pomieszczeniu zdala od nas zeby nas nie zaraził ??? czy da sie tego swierzba wyleczyc zeby juz nie powrocił ???bardzo sie boje o moje dziecko zeby sie nie zaraziło a pieska mi tak bardzo szkoda:(prosze o odpowiedz i dziekuje z gory
Data dodania: 2012-03-07
Przede wszystkim proszę dowiedzieć się od lekarza prowadzącego o dokłądną nazwę pasożyta po łacinie. Będzie nam łatwiej wypowiedzieć się. Pasożytów oczywiście można się pozbyć, do tego czasu jednak kontakt dziecka z psem powinien być ograniczony.
mario1200
Data dodania: 2012-03-09
Witam no tak tylko ze ten weterynarz ogladnoł pieska i powiedział ze ma swierzba zadnych badan na to nie robił . a piesek naprawde nie ładnie wyglada :(teraz co tydzien na szczepienie przez 6 tygodni na tego swierzba i przez 2 tygonie tabletki zeby nie drapał sie najbrardziej mi chodzi   ile ten piesek bedzie tak musiał byc w pokoju innym z dala od nas bo siedzi tam sam biedaczek ale to nie to samo jak by siedział z nami w pokoju :)czy dopiero jak sie wyleczy pieska to bede mogła jego wpuszczac do pokoju do nas ??? a teraz przez ten czas musi siedziec sam ??? DZiekuje bardzo za pomoc i z gory dziekuje bardzo :)
mario1200
Data dodania: 2012-03-09
Witam no tak tylko ze ten weterynarz ogladnoł pieska i powiedział ze ma swierzba zadnych badan na to nie robił . a piesek naprawde nie ładnie wyglada :(teraz co tydzien na szczepienie przez 6 tygodni na tego swierzba i przez 2 tygonie tabletki zeby nie drapał sie najbrardziej mi chodzi   ile ten piesek bedzie tak musiał byc w pokoju innym z dala od nas bo siedzi tam sam biedaczek ale to nie to samo jak by siedział z nami w pokoju :)czy dopiero jak sie wyleczy pieska to bede mogła jego wpuszczac do pokoju do nas ??? a teraz przez ten czas musi siedziec sam ??? DZiekuje bardzo za pomoc i z gory dziekuje bardzo :)
Data dodania: 2012-03-12
Świerzbowiec został stwierdzony wzrokowo? W celu postawienia diagnozy należy wykonać zeskrobinę. Na tej podstawie można dyskutować co dalej robić. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii