Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2012-03-06
Witam.
Świerzb psów Sarcoptes scabiei może przenosić się na ludzi. |
mario1200 |
Data dodania: 2012-03-06
To co my mamy teraz zrobic piesek ma byc zamkniety cały czas w jednym pomieszczeniu zdala od nas zeby nas nie zaraził ??? czy da sie tego swierzba wyleczyc zeby juz nie powrocił ???bardzo sie boje o moje dziecko zeby sie nie zaraziło a pieska mi tak bardzo szkoda:(prosze o odpowiedz i dziekuje z gory
|
Data dodania: 2012-03-07
Przede wszystkim proszę dowiedzieć się od lekarza prowadzącego o dokłądną nazwę pasożyta po łacinie. Będzie nam łatwiej wypowiedzieć się. Pasożytów oczywiście można się pozbyć, do tego czasu jednak kontakt dziecka z psem powinien być ograniczony.
|
mario1200 |
Data dodania: 2012-03-09
Witam no tak tylko ze ten weterynarz ogladnoł pieska i powiedział ze ma swierzba zadnych badan na to nie robił . a piesek naprawde nie ładnie wyglada :(teraz co tydzien na szczepienie przez 6 tygodni na tego swierzba i przez 2 tygonie tabletki zeby nie drapał sie najbrardziej mi chodzi ile ten piesek bedzie tak musiał byc w pokoju innym z dala od nas bo siedzi tam sam biedaczek ale to nie to samo jak by siedział z nami w pokoju :)czy dopiero jak sie wyleczy pieska to bede mogła jego wpuszczac do pokoju do nas ??? a teraz przez ten czas musi siedziec sam ??? DZiekuje bardzo za pomoc i z gory dziekuje bardzo :)
|
mario1200 |
Data dodania: 2012-03-09
Witam no tak tylko ze ten weterynarz ogladnoł pieska i powiedział ze ma swierzba zadnych badan na to nie robił . a piesek naprawde nie ładnie wyglada :(teraz co tydzien na szczepienie przez 6 tygodni na tego swierzba i przez 2 tygonie tabletki zeby nie drapał sie najbrardziej mi chodzi ile ten piesek bedzie tak musiał byc w pokoju innym z dala od nas bo siedzi tam sam biedaczek ale to nie to samo jak by siedział z nami w pokoju :)czy dopiero jak sie wyleczy pieska to bede mogła jego wpuszczac do pokoju do nas ??? a teraz przez ten czas musi siedziec sam ??? DZiekuje bardzo za pomoc i z gory dziekuje bardzo :)
|
Data dodania: 2012-03-12
Świerzbowiec został stwierdzony wzrokowo? W celu postawienia diagnozy należy wykonać zeskrobinę. Na tej podstawie można dyskutować co dalej robić. Pozdrawiam
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |