Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Suchy Nosek Jaminiczka

Forum

Suchy Nosek Jaminiczka

Witam! Bardzo proszę O pomoc Od Kilku tygodni z Moją Suczką Dzieje się coś niepokojącego Ma suchy nosek, ma katarek dziwnie sapie, odnoszę wrażenie jak by miała trudności z oddychaniem,również prawdopodobnie ma problemy z pęcherzem,gdyż bardzo często się załatwia zazwyczaj zaraz po wypiciu, bardzo dużo pije..:( Moja Suczka jest jaminikiem ma 7 latek. Poszłabym z Moim pieskiem do weterynarza, ale jest dosc agresywna reaguje na weterynarza bardzo agresywnie.Mojej mamie powiedziała pewna pani weterykarz ze pieska leczy sie lekartwami takimi samymi jak czlowieka , ta Pani poradził zwykły antybiotyk na przeziebienie dla Psa, Dałam psu pól tabletki,niewiem czy dobrze zrobiłam. Strasznie sie O Nią boje.. ;(;( prosze o pomoc o jakas rade co kolwiek . Z Góry Dziękuje ..:)

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2011-12-03
Witam.
Poza lekami wydanymi do domu może Pani kupić w aptece pojemnik na mocz, złapać poranny mocz i zanieść w ciągu 2 godzin do badania ( do lekarza weterynarii). Podała Pani pół tabletki jakiegoś leku, czy konsultowała to Pani z lekarzem prowadzącym? Dawki tych preparatów są często inne u ludzi i u zwierząt. Jeśli terapia antybiotykowa nie pomoże, radziłabym założyć kaganiec i udać się jednak do gabinetu na badanie ogólne ale i badanie krwi ( biochemia i morfologia). Po badaniu lekarz oceni także, czy konieczna będzie konsultacja kardiologiczna, ponieważ trudności z oddychaniem mogą mieć związek z sercem. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii