Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii ROCZNA KOCICZKA MA WYGRYZIONE POD OGONKIEM

Forum

ROCZNA KOCICZKA MA WYGRYZIONE POD OGONKIEM

Witam.. mam kocciczkę roczną jest ona kotem dachowcem i od kilku dni zauważyłam że kotka nie ma humoru obejżałam ją dokładnie i zobaczyłam że ma wygryzione po ogonkiem kotka jest prawie cały czas na podwurku kręcą sie tam dzikie koty i nie wiem co mam zrobić z tym zagryzieniem bardzo ją to boli bo wcale nie siedzi tylko leży i powoli chodzi troche je i pije ale nie ma takiego apetytu jak zwykle prosze o porade czym np. mogła bym je to przykładac lub smarować.?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2011-10-09
Trudno ocenić czy sprawa wynikła z samookaleczenia, na przykład przy problemach z gruczołami okołoodbytowymi. Czy doszło tu do walki i pogryzienia. Proponuję zmierzyć jej gorączkę, jeśli temperatura będzie znacząco odbiegać od normy to możemy mieć problem z wtórną infekcją bakteryjną. Ewentualna sanacja rany i kuracja antybiotykowa może mieć tu kluczowe znaczenie w powrocie do zdrowia.
Wizyta w gabinecie prawdopodobnie pozwoli na rozpoznanie przyczyny i właściwe leczenie.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii