Forum
reakcja na leki?
Dzień Dobry . Byłam wczoraj z moim pieskiem u lekarza by odebrać antybiotyk na jego problemy skórne ( ma alergie tylko jeszcze nie wiadomo na co ) Dostał zastrzyk przeciw świądowi, antybiotyk, który dostał to SYNULOX wczoraj wieczorem dałam mu pierwsza tabletkę a dzisiaj nad ranem byłam w szoku załatwił mi się w mieszkaniu ( wysikała się ) ale to jak, wyszło z niego chyba z 1.5 litra jak nie więcej. Pytanie brzmi czy to normalne ? czy możliwe,że to od leków ? zastrzyk , który dostał to podobno to samo co te tabletki. Nigdy przedtem nie załatwiał się w domu nawet jak zdarzyło się,że wróciłam później do domu (oczywiście wykluczając okres szczenięcy ) Czy jeśli to się powtórzy mam się udać do weterynarza na kontrole ? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam !
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
|
Data dodania: 2010-07-30
Witam, domyślam się, że "zastrzyk przeciw świądowi" to był prawdopodobnie steroidowy lek przeciwzapalny a ten może powodować zwiększoną diurezę. W tabletkach kontynuowany jest tylko antybiotyk. Problem powinien się z dnia na dzień zmniejszać, gdyby było inaczej to należy zwrócić się pomoc to swojego weterynarza.
|