Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Pytanie o sterylizacje suczki w trakcie cieczki

Forum

Pytanie o sterylizacje suczki w trakcie cieczki

Witam! Ja chcialabym zapytac jak to jest z ta sterylizacja suczki w trakcie cieczki. Moja suczka byla sterylizowana i w tym samym dniu podczas zabiegu pokazaly sie objawy cieczki- krwawienie. Wczesniej nie widzialam, zeby krwawila(cieczka miala wystapic jakis tydzien pozniej). Pani doktor powiedziala, ze nic sie przez to nie stanie. Ale ja sie denerwuje, poniewaz wszedzie pisze, ze nie mozna sterylizowac suk w trakcie cieczki. Wiec prosze mi powiedzic jak to w koncu z tym jest? Dlaczego nie mozna sterylizowac suczki w trakcie cieczki i czy moja suczka moze miec teraz jakies powiklania przez to?? Czy mam sie czego obawiac przez taki obrot sprawy? Prosze o odpowiedz, bo to nie daje mi spokoju;(.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2012-10-23
Witam.
Cieczka jako przeciwwskazanie do zabiegu owariohisterektomiii ( potocznie zwana sterylizacją) jest rzeczywiście mitem. Nadal jednak jest część chirurgów, która nie wykonuje tego zabiegu w cieczce. Jednak coraz więcej jest takich, którzy je wykonują i nie pojawiają powikłania. Decyzję musi Pani podjąć oczywiście sama po rozmowie ze swoim lekarzem prowadzącym , któremu powinna Pani zaufać. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii