Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii prosze o pomoc

Forum

prosze o pomoc

prosze o pomoc Owczarek niemiecki 4.5 Miesiac temu zauwazylam na szyi powiekszone wezly chlonne,piesek stracil apetyt. Nastepnego dnia poszlismy do weterynarza,dokladnie ja zbadal i stwierdzil -powiekszone wszystkie wezly chlonne, -lekko zolte oczy,uszy,dziasla PRAWDOPODOBNIE BIALACZKA -pobral jej krew, dal antybiotyki, odrobaczyl i kazal wrocic za 4 dni jak przyjda wyniki krwi. Za pare dni zadzwonil,badanie krwi wyszlo bardzo bardzo zle,wszystko wysokie,napewno nowotwor. Prosze przyjsc, pobierzemy probki z wezlow chlonnych. Pobrano jej probki z Trzech wezlow po trzy razy, Po 5 dniach przyszlismy po wyniki: i znowu-wyniki sa masakryczne, wszystko wskazuje ze to Bialaczka, jestem 100% pewny, kontaktowalem sie z innym specjalista, stwierdzil tak samo PROPONUJE STERYDY i miesiac zycia n tym bo juz nic nie zrobimy. i dal na 2tygodnie po 3xdziennie, minely 2tyg i dostalismy kolejna porcje na 2tyg, nawet juz zadnych badan nie robil. Fakt piesek duzo schudl,wazy 30.5 od paru dni zaczal normalnie jesc, mniej wymiotuje. PROSZE O POMOC CO MAM DALEJ ROBIC

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2013-01-12
Witam, choroba została rozpoznana, leczenie sterydowymi lekami przeciwzapalnymi jest prawidłowe i przynosi dobry efekt. Leczenie przyczynowe sprowadza się do podawania cytostatyków ("chemii") oraz monitorowania stanu psa, minusy chemii są takie jak u człowieka jednak przy białaczce chemia przynosi dobre efekty - warto się zastanowić lub/i skonsultować z onkologiem.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii