Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii prawo weterynaryjne

Forum

prawo weterynaryjne

jestem uczennicą technikum weterynaryjnego. otrzymaliśmy zadania odnośnie prawa wet. nprosze o pomoc , bo ni jak nie moge tego zrobić: odszukaj w Eur-lex ostatnią,dostepną wersję skonsolidowanego bazowego rozporządzenia (WE)Nr998/2003 i odpowiedz ,czy ta konsolidacja obejmuje juz zmianę wprowadzoną przea rozp.del.kom.(UE)Nr1153/2011.jesli nie, topodaj numer naturalny rozporzadzenia, które jako ostatnie zostalo uwzględnione w dostepnej wersjimskonsolidowanej rozp.(WE)Nr998/2003. Dodam,ze rozp.(UE)Nr1153/2011 zmieniło załacznik 1b do rozp.(WE)Nr998/2003. proszę o pomoc...

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2012-01-02
Poświęciłem trochę czasu na z pozoru zawiły problem. Ostatnia konsolidacja rozporządzenia 998/2003 r jest z dnia 2010-06-18. Rozporządzenie nr 1153/2011 zmieniające załącznik 1b jest z dnia 2011-08-30. Po tej dacie nie było jeszcze konsolidacji, przynajmniej w/g eur-lex.
Chyba jest to jasno przedstawione.
tomani1

dziekuje za szybką odpowiedż. jednak mam jeszcze pytanie odnośnie tego zadania.nie mogę znależć rozporzadzenia (WE) Nr 998/2003 z datą o której Pan pisze tj. z18.06.2010. Wszędzie to rozporządzenie jest z datą 26.maja 2003. nie wiem na ile to istotne ale napisze jeszcz jak brzmi zad 3 w całości. Rozp.deleg.kom.(UE) Nr1153/2011 z dn30.08.2011 zmieniające załącznik 1b do rozp.(WE)Nr 998/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do wymagan dot.szczepień przeciwko wściekliznie (L296/13 z 15.11.2011). po tym nastepuje część pyt. dotycząca odszukania w Eue-lexie ostatniej ,dostepnej wersji skonsolidowanej bazowego rozporzadzenia (WE)Nr998/2003. Pisze Pan , ze po tej dacie nie było jeszcze konsolidacji.O jakiej dacie mowa? Strasznie to zawiłe .proszę o odpowiedż , bo w dalszym ciągu nie jest to dla mnie jasne. Zapytam wprost czy ta konsolidacje obejmuje zmiane wprowadzoną przez rozp.del.kom.(UE)Nr1153/2011,czy nie obejmuje? jeśli nie to jaki jest nr naturalny rozp, które jako ostatnie zostało uwzględnione w dostepnej wersji skonsolidowanej rozp.(WE)Nr998/2003. pozdrawiam

Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Wszystkie informacje na ten temat, jakie znalazłem, pochodzą z wymienionego portalu. Prawdopodobnie na tym polega praca domowa - by nauczyć się korzystnia z wyszukiwarki aktów prawnych. Konsolidacja to nie to samo co wydanie aktu normatywnego. Zawiera ona wszystkie aktualne poprawki powstałe po dacie wydania tego aktu. Konsolidacje nic nie robią oprócz ułatwiania życia. Skoro ostatnia konsolidacja była w 2010, a poprawka z 2011, to znaczy że nie mozna jej znaleźć w konsolidacji.
Podpowiedź - proszę poszukać listy wszystkich konsolidacji aktu 998/2003, było ich kilka, portal eur-lux podaje ich listę wraz z pdf-ami, tam też jest załączkik Ib - w pierwotnej wersji dokumentu jeszcze go nie było, został dodany innym aktem normatywnym - którym? Nie chce mi się już szukać :)
Pozdrawiam.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii