Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2011-11-19
Witam.
Śmierdząca ciecz to prawdopodobnie wydzielina z gruczołów przyodbytniczych. Opróżnianie tych gruczołów jest czymś prawidłowym, jednak jeśli tej wydzieliny jest za dużo lub kot nadmiernie interesuje się odbytem, lekarz weterynarii powinien ocenić palpalcyjnie stan ich wypełnienia i w razie potrzeby opróżnić je mechanicznie. Co do głupawki, jest to sprawa indywidualna i być może Pani kot w ten sposób potrzebuje spożytkować energię. W celu rozwiania obaw co do nieprawidłowości zachowania, można poposić lekarza o badanie neurologiczne, by wykluczyć zaburzenia. |
monia77 |
Data dodania: 2011-11-22
PRZEZ WEEKEND OBSERWOWALAM MOJEGO KOTA I MA SIE DOBRZE,APETYT I RESZTA ,JEDNAK JESTEM UMOWIONA NA WIZYTE U LEKARZA, MIESZKAM W LONDYNIE I CHCIALAM DOWIEDZIEC SIE JESZCZE WIECEJ INFORMACJI NA INTERNECIE.NIE WIDZE ZLEGO STANU W JEGO ZACHOWANIU BY JECHAC DO WETERYNARZA.2RAZY JAK PISALAM WCZESNIEJ ZDARZYLO SIE TO ZE POPUSCIL KILKA KROPEL SMIERDZACEJ CIECZY PRZY WZIECIU GO NA RECE.NIE CHCE TEZ BY COS GO BOLALO,CZY MOGE JESZCZE Z TYM POCZEKAC I PRZESUNAC WIZYTE?DZIEKUJE ZA RADE...MONIKA |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2011-11-23
Jesli kot czuje się dobrze i jego odbyt wygląda prawidłowo można kota jeszcze obserwować. Trudno jest mi jednak dać odpowiedź jednoznaczną bez obejrzenia kota.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |