Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii podejzenie infekcji gruczolow koloodbytowych

Forum

podejzenie infekcji gruczolow koloodbytowych

WITAM SERDECZNIE MAM PROBLEM I NIE JESTEM PEWNA NA ILE ON JEST POWAZNY MOJ KOT-KOCUR MA 1,5 ROKU JEST PO KASTRACJI I OD NIE DAWNA ZAUWAZYLISMY ZE PRZY PODNOSZENIU KOTA NA RECE (NIE ZAWSZE) WYDAJE SMIERDZACA CIECZ (KROPLE)ZDAZYLO TO SIE DRUGI RAZ,CZASAMI FALUJE GRZBIETEM I NIE WIEM CZY TO NORMALNE.OGOLNIE KOT NIE MA WIDOCZNYCH OBJAWOW TZN.MA APETYT ,CHETNIE WYBIEGA NA DWOR,PIJE DUZO WODY,ZALATWIA SIE NORMALNIE,KARME KTORA DOSTAJE TO PURINA ONE-LIGHT I CHETNIE JA JE,JAK TO KOT OBLIZUJE CZESCI INTYMNE ALE TO ZAZWYCZAJ NORMALNE.JEDNAK MARTWIE SIE BO NIE WIEM CZY TO NORMALNE CZY COS ZACZYNA SIE DZIAC,JAKAS INFEKCJA..P.S CZASAMI DOSTAJE TZW.GLUPAWKI I KRECI GLOWA I SZYBKO BIEGA NIE WIEM CZY TO NORMALNE CZY TO JEGO ODRUCH ZABAWY.PROSZE O PORADE ,JAKIESZ WSKAZOWKI BEDE WDZIECZNA.MONIKA

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2011-11-19
Witam.
Śmierdząca ciecz to prawdopodobnie wydzielina z gruczołów przyodbytniczych. Opróżnianie tych gruczołów jest czymś prawidłowym, jednak jeśli tej wydzieliny jest za dużo lub kot nadmiernie interesuje się odbytem, lekarz weterynarii powinien ocenić palpalcyjnie stan ich wypełnienia i w razie potrzeby opróżnić je mechanicznie.
Co do głupawki, jest to sprawa indywidualna i być może Pani kot w ten sposób potrzebuje spożytkować energię. W celu rozwiania obaw co do nieprawidłowości zachowania, można poposić lekarza o badanie neurologiczne, by wykluczyć zaburzenia.
monia77
Data dodania: 2011-11-22

PRZEZ WEEKEND OBSERWOWALAM MOJEGO KOTA I MA SIE DOBRZE,APETYT I RESZTA ,JEDNAK JESTEM UMOWIONA NA WIZYTE U LEKARZA, MIESZKAM W LONDYNIE I CHCIALAM DOWIEDZIEC SIE JESZCZE WIECEJ INFORMACJI NA INTERNECIE.NIE WIDZE ZLEGO STANU W JEGO ZACHOWANIU BY JECHAC DO WETERYNARZA.2RAZY JAK PISALAM WCZESNIEJ ZDARZYLO SIE TO ZE POPUSCIL KILKA KROPEL SMIERDZACEJ CIECZY PRZY WZIECIU GO NA RECE.NIE CHCE TEZ BY COS GO BOLALO,CZY MOGE JESZCZE Z TYM POCZEKAC I PRZESUNAC WIZYTE?DZIEKUJE ZA RADE...MONIKA

Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2011-11-23
Jesli kot czuje się dobrze i jego odbyt wygląda prawidłowo można kota jeszcze obserwować. Trudno jest mi  jednak dać odpowiedź jednoznaczną bez obejrzenia kota.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii