Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Piesek ze schroniska ucieka

Forum

Piesek ze schroniska ucieka

Witam potrzebuje porady dwa dni temu wzięłam pieska ze schroniska piesek ma ok 7 miesięcy odebralismy go ze schroniska po kastracji inaczej nie dają piesków do adopcji. Mam problem tego typu ze piesek nie daje sie poglaskac nie można sie do niego zbliżyć ,ucieka. Mamy go w zagrodzie z buda na ogrodzie furtkę od zagrody jest cały czas otwarta żeby mógł sobie chodzić po ogrodzie ale on prawie cały czas siedzi w budzie i nie zanadrzu mogę wyjść z nim na spacer albo chociaż na załatwianie sie bo nie daje sie wziąć na smycz a chciałabym zeby nie budził w zagrodzie. Proszę o poradę.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2013-05-01
Witam.
Należy dać psu i sobie więcej czasu. Zmiana miejsca i przebyty zabieg to stres dla niego. Jeśli pies nie jest agresywny, warto często podchodzić do niego, mówić spokojnym tonem, okazać mu zainteresowanie i nie poddawać się. Pies musi poczuć, że jest w bezpiecznym miejscu. Jeśli zabieg kastracji odbył się na kilka dni przed adopcją a szwy nie są zdjęte, jego zachowanie może mieć również związek z bólem pooperacyjnym. W takiej sytuacji należy psa pokazać lekarzowi weterynarii. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii