Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Piesek mimo leczenia nie reaguje pozytywnie

Forum

Piesek mimo leczenia nie reaguje pozytywnie

Mam Mieszańca 5 lat.Pare dni temu miał ostrą biegunke i wymiotował zabrałam go do weterynarza dostał zastrzyki na biegunke,na rozluźnienie jelit na miejscu sie okazało ze ma gorączke to dostał kolejne dwa zastrzyki.Biegunka ustąpiła ale piesek zrobił się bardzo osowiały więc poszłam z nim jeszcze raz do weterynarza,zostało wykonanany RTG ale nic nie wykazał,dostał jeszcze dwa zastrzyki jako kontynuacje leczenia oraz została pobrana krew wyniki będą we wtorek tylko że mimo ze weterynarz przebadał pieska i stwierdził że nic mu poważnego nie dolega bo nie widzi objawów ..a piesek w domu leży ,na nic nie reaguje ,nic nie je ,niechce wychodzić na dwór absolutnie zero kontaktu z człowiekiem ,poprostu leży...Niewiem co robić czy wyniki krwi coś wykażą czy może weterynarz coś przeoczył? Jest to młoda Pani więc boje się że po mimo świetnie wyposażonego gabinetu jej wiedza jeszcze nie jest aż tak wyczulona .Piesek od kilku dni tak sie zachowuje.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2015-02-02
Dzień dobry. W sytuacji, w której nie ma poprawy po leczeniu objawowym, należy skupic się na znalezieniu przyczyny niepokojących objawów. Służą do tego zwykle badania dodatkowe, więc obrana droga postępowania nie budzi zastrzeżeń. Na odległość nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć czy lekarz czegoś nie przeoczył.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii