Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Pies nie śpi w nocy,chce wyjść na działkę, jest niespokojny.

Forum

Pies nie śpi w nocy,chce wyjść na działkę, jest niespokojny.

Mama małą suczkę 10- letnią kundelkę. Od ok. 2 tygodni pies jest niespokojny w nocy prześpi ze dwie godziny i około 1 lub 2 w nocy zaczyna skrobać drzwi jakby chciał wyjść. Wyprowadzany jest na spacer około godziny 22-giej. Skrobie drzwi - wypina grzbiet, mlaska. Po wyjściu załatwi się na działce i wraca ale dalej jest niespokojny. Zauważyłam dwa dni temu że suczka zwymiotowała na działce pianą a dzisiaj żółcią . Nie wiem czy są to problemy żołądka, wątroby czy może jakieś zakłócenia w pracy nerek.Piesek wg weterynarza ale także i mnie jako właściciela jest otyły ( 10 kg). Żywię psa na przemian zarówno karmą psią( sucha i mokra) jak również gotowanym ryżem z warzywami i mięsem drobiowym.Zgodnie z zaleceniem lekarza wprowadziłam posiłki dwa razy dziennie rano o godzinie 6 i po moim powrocie z pracy dzieląc mu dawkę jedzenia na dwie porcje.Jeśli chodzi o ogólny stan zdrowia suczki to jest po operacji w ubr. tj. sterylce, która została przeprowadzona w trakcie jednego zabiegu tj. usuwania przetoki zęba i jego usunięcia z uwagi na ciągłe ciąże urojone. Ma problemy z kręgosłupem lędźwiowym i bierze preparat o nazwie Caniviton HigHDENSITY- dodatek żywieniowy z siarczanem chondroityny. Nie zauważyłam innych niepokojących objawów piesek nie jest osowiały, dalej chętnie je, chętnie wychodzi na spacery Proszę o poradę i z góry dziękuje.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2012-02-28
Witam.
Czy w ostatnim czasie było przeprowadzone badanie krwi? Jeśli nie, to jest wskazane, pomoże rozwiać wątpliwości dotyczące problemów z wątrobą czy nerkami. Po takim badaniu lekarz prowadzący zdecyduje o dalszych badaniach dodatkowych jak np. usg. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii