Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |
Autor | Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2012-12-03
Witam.
Kiedy uraz miał miejsce i czy pies był zbadany przez lekarza po urazie? Jeśli tak, to radzę teraz także pokazać psa lekarzowi, to on oceni co dzieje się z wylizaną raną oraz zaordynuje koniczne środki farmakologiczne. Pozdrawiam |
dorotah5 |
Data dodania: 2012-12-08
aktualnie piesek dostał zastrzyki,musi przyjmowac po 2 zastrzyki na raz. wiec mam nadzieję że mu pomoże. chodź na razie łapka wygląda jak wyglądała, ale zdaję sobie sprawę że potrzeba czasu.. piesek ma sie lepiej, jest żywszy,biega, czasem próbuje podskakiwac,ma lepszy apetyt. lecz martwi mnie ta nożka złamana, jest ona usztywniona i widac że pieska naciera i w tym miejscu natartym jest czerwona.co w takim wypadku zrobic? lepiej juz zdjac ten bandaż? ( minęlo ok 2 tyg, i jest to chyba kosc udowa) gdy go czasem głaszcze po łopatce obok złamania nie piszczy tylko lekko nóżkę podnosi.co w takiej sytuacji zrobic? jeszcze za wczesnie na zdjęcie?
|
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło |
Data dodania: 2012-12-09
Opatrunek przy złamaniach powinien byc założony na minimum 4 tygodnie. Jeśli to nie jest gips to taki opatrunek można zmieniać by ocenic stan skóry. O dokładnym czasie zdjęcia i postępowaniu jak już wspomniałam decyduje lekarz, który widzi i bada psa. Zwykle do podjęcia takiej deczyji konieczne jest RTG kończyny w celu kontroli zrostu. Skoro dostaje pies antybiotyki, oznacza to, że takie wizyty odbywają się. Proszę o szczegóły dopytać swojego lekarza weterynarii. My na podstawie opisu nie możemy zdecydować o czasie terapii i dokładnym postępowaniu.
|
Powrót do tematów | | Powrót do kategorii |