Forum
Pies lize w nocy łapy
Witam serdecznie
Pies ma ok 5 lat, kundelek wazy ok 6 kg, mam z nim problem od 3 tyg przyjmowal rozne leki problem polegał na tym ze mial juz 3 antybiotyki - problem byl taki wymiotowal nie wiem czy btez krwia ale cos czerwonego odrobinke bylo, rozwolnienie mial, juz jest 2 tyg spokoju ale pies w nocy sie budzi i olize lapy przychodzi do mnie jakby go mcos bolało przy kuracji antybiotykowej dostał odrobaczenie ale jak bylo przelewanei w brzuchu i burczenie nadal jest, obserwuje jak piesek sie zalatwia wiec nie ma luznego ma normalny, a czasem jest tak z rana ze pierwszy raz normalny a drugi 5 minut dalej luzny, burczy mu w brzuchu i ok 3 w nocy budzi sie i lize lapy szybko prubuje odwrocic jego uwage i warczy jakby brzuch go bolał. Diete mu zmienilismy nie dajemy pedigre weterynarz doradzil bosse sucha karme i puszki prawie 100 % miesa. Niestety ja nie wiem jak mu pomoc a chcialbym wczesniej zona podawala psu kurczaka ale gotowanego tylko ze doprawiala go to napewno nie dobrze nie wiedzielismy. Po diecie i kuracji antybiotykowej zmienilo sie wiele na plus ale dzisiejsza noc znow mnie niepokoi ze znow moze to wrocic albo cos jest nie tak - prosze o pomoc moj numer 883 736 731 z góry dziekuje slicznie i pozdrawiam.
Autor |
Wiadomość |
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
|
Data dodania: 2012-10-24
Dzień dobry. Przedstawione informacje są dosyć chaotyczne. W jakim kierunku prowadzono leczenie, jakie zostało postawione rozpoznanie? Czy zostały wykonane jakiekolwiek badania dodatkowe? Bez podstawowych danych porada sprowadza się do tego, że lizanie łap u psa może wynikać (na zasadzie reakcji stresowej) z odczuwanego bólu/dyskomfortu i należałoby się skupić na znalezieniu jego przyczyny.
P.S. Wątek kontynuujemy na forum, nie udzielamy porad telefonicznych.
|