Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Problem z suczką

Forum

Problem z suczką

Witam serdecznie od około tygodnia mam problem z moją suczką. Jest to mieszaniec i ma 6 lub 7 lat. Przed kilkoma dniami zdarzyło się jej wymiotować, nie jadła, nie była osowiała, zachowywała się normalnie...Teraz nie wymiotuje ale ma luźny stolec i nic nie je i nie pije. Trzeba jej wciskać jedzenie i picie, ale nie zawsze wychodzi. Wczoraj byłem u weterynarza nie miała gorączki i dostała zastrzyk z antybiotykiem i dostała też tabletki. Stwierdzono u niej zatrucie...;/ Teraz cały czas się trzęsie, ale wykazuje chęć wyjścia na dwór i nie jest prawie w ogóle osowiała...Co jej jest?? Proszę o pomoc!

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
dawid1074
Data dodania: 2010-09-29
Dziś po południu lekarz prowadzący zalecił operację...Już ją tam zawieźliśmy gdy weterynarz zmienił decyzję, dostała lewatywę, glukozę, i coś na wywołanie biegunki. Lekarz uważa, że to jakiś zator w jelitach, ale nie wiem, czy dobrze to napisałem...Czy lewatywa może pomóc w udrożnieniu i przywrócić jej zdrowie??
Lekarz weterynarii: Łukasz Sokalski Spec.Chirurg
Data dodania: 2010-09-29
Jeśli przeszkodą jest ciało obce lub twardy kał i znajduje się ona w końcowym odcinku jelita grubego to lewatywa pomoże. Jednak przyczyną niedrożności może być coś innego (np. nowotwór) i wtedy lewatywa nie pomoże. Przede wszystkim należy postawić pewne rozpoznanie potwierdzone badaniem (w tym przypadku również rozstrzygające byłoby badanie kontrastowe RTG), a dopiero potem rozpocząć leczenie.
dawid1074
Data dodania: 2010-09-30
A co mógłbym podwać jej do jedzenia... Od 2 tygodni nie licząc kleików nic nie jadła...
dawid1074
Data dodania: 2010-10-01
Jeżeli chodzi o jedzenie, to nie potrzeba już porady...Jest z nią źle dostała dziś kroplówkę...Weterynarz pobrał jej krew, i dziś będzie wiadomo...;/ Jeżeli badania krwi wykarzą ciężki stan to ją uśpią... Jeżeli wyniki będą dobre to będą ją dalej leczyć
dawid1074
Data dodania: 2010-10-12
Witam...Wyniki były nawet dobre tylko pies miał anemię...Zaczęły jej pracować nerki, i wyglądało że wszystko wraca do normy. Lekarz stwierdził u niej wylew. Nie był on bardzo poważny, ale ostatnio dostała kolejny...Psa trzeba było uśpić...;/ dziękuję za porady i pomoc.

1    2 

Wyświetlam [ 11 - 15 ] z 15

Powrót do tematów | Powrót do kategorii