Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii obniżony mocznik u szczeniaka

Forum

obniżony mocznik u szczeniaka

witam Mam 10 tygodniowego szczeniaka American Staffordshire Terrier błekitny w dniu 29,01,2013 miała wyniki gęstosci wzgłedna wynosi 0,014 , norma(0,016-1-0,45a była po zapaleniu pęcherza i dostawała antybiotyk dla szczeniąt ale nazwy nie pamietam +priobiotyk, ale po badaniu 29,01,13 dostala synergal 2*dziennie po ćwiartce przez 10 dni razem z priobiotykiem . Wdniu 18,02,13 powtórzyliśmy badanie moczu i mocznik jej spadł 1,009, Czy powinnismy sie martwic czy to normalne po antybiotyku . Czy nalezy wykonac jakies dodatkowe badania?Jestem moze przewrazliowiona bo 27,12,2012 straciłam po prawie 12 latach psa przez niewlasciwe stwierdzenie diagnozy w bardzo dobrej klinice psa w Poznaniu i niestety musiałam psa uspic bo nie dało sie nic zrobic.Strata była tak wielka ze nabyliśmy nowego pupila Teraz zmienilismy weterynarza maja zupełnie inne podejscie bo w poprzedniej tylko ściagali kase i tyle.Dodam ze piesek jest na gotowanym jedzeniu na kurczaku z warzywami i ryżem . Bardzo prosze o porade co moge zrobić?

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2013-02-19
Dzień dobry. Zakładam, że cały czas mowa jest o ciężarze właściwym moczu (a nie o moczniku). Zdolność zagęszczania moczu przez nerki rozwija się wraz z wiekiem, a dokładniej - zwiększa się po upływie 4 tygodnia życia i osiąga poziom charakterystyczny dla dorosłych psów ok. 10 tygodnia. Otrzymane wyniki nie muszą więc świadczyć o nieprawidłowościach. Sugerowałbym wykonać kontrolne badanie moczu za 2-4 tygodnie.
kwiatek19826
Data dodania: 2013-02-21
witam
mam pytanie, bo ten mocz u mojego szczeniaka nie daje mi spokoju czy jest mozliwe, ,za badania moczu nie wykazała pasożytowa ,a tylko gęstośc  wzgledna jest obniżona 1,009 a mi sie wydaje ze w moczu u szczeniaka który bardzo dużo siusia widze takie male niewidoczne niteczki ,ktore zeby zauwazycc to trzeba wpatrywac sie w mocz?Czy poprostu jestem przewrazliwiona i sie sama doszukuje
pzdr
Agnieszka
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2013-02-21
W moczu nie szukamy pasożytów, służy do tego badanie kału.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii