Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Nietypowe objawy

Forum

Nietypowe objawy

Witam. Mój pies od kilku dni ma nietypowe objawy (jak powiedziała pani weterynarz do której udałam się wczoraj). Mianowicie: Na początku był to lęk, apatia, oczekiwanie. Następnego dnia w nocy nadpobudliwość, chodził po pokoju całą noc, chociaż zawsze przesypia. Brak apetytu. Po udaniu się do lecznicy co było trudne z powodu lęku (pies nie chciał iść nawet na spacer) i walce aby założyć kaganiec pani doktor zrobiła mu kilka badań. Temperatura wykazywała 41,5stopnia, miał wysięg z gruczołów, przewracał się na boki, brak reakcji na światło,powiększone źrenice. Dostał zastrzyk przeciwgorączkowy i musiał zostać na noc w lecznicy z powodu podejrzenia o wściekliznę. Dzisiaj drugi weterynarz wykluczył wściekliznę. Rano pobrali mu krew i dali mocz do zbadania. W czaie badania psu zaczęła lecieć krew z nosa, Jedną próbkę wysłali do badań w kierunku boleriozy(wynik będzie w czwartek). drugą zbadano w gabinecie na badaniach wyszło: ALT 116 AST 311 GRANS 12,7 (jak widać zawyżone) Jednak żaden doktor nie powiedział konkretnie co mu jest. dostał zastrzyki, jakieś witaminy i tyle. W domu wypił 3 miski wody. Trochę się powygłupiał z pozostałymi psami i zasnął. Nawet gdy go ruszam to śpi, co est nie podobne do niego ze względu na jego szalony charakter. Nie wiem już co mam zrobić, a dodam że jak na razie badania wyniosły jak dla mnie już krocie.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Maciej Czajka
Data dodania: 2013-05-05
Proszę przesłać komplet badań laboratoryjnych, bez tego opierając się tylko na lakonicznym opisie nie można udzielić odpowiedzi.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii