Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii niestrawność u owczarka

Forum

niestrawność u owczarka

Dzień dobry.Mam owczarka który ma 9 lat od piątku wumiotuje , nic nie je, pije tylko wodę .Jest coraz słabszy ,dzisiaj nie może się podnieść .Niemam możliwości zawieść go do weterynarza ponieważ już nie wejdzie sam do auta , a gdy się chce mu pomóc warczy ,boję się by nie ugryzł. Niewiem już co mam robić weterynarz niechce przyjechać do domu bo mówi że bez badania nic mu nie pomoże.jestem bardzo zakłopotana proszę o pomoc,poradę pies jest coraz słabszy.dziękuje za odpowiedz.wczoraj podałam mu ranigast .w nocy często wychodził na pole i grzebał w śniegu ,myślę że szukał trawy.dzisiaj już nie wymiotuje,ale i nie wychodzi na pole choć pił wodę.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Martyna Wilk-Niepiekło
Data dodania: 2013-02-04
Witam.
Niestety objawy są niespecyficzne i rzeczywiście pies wymaga dokładnego badania ogólnego, badania krwi, być może diagnostyki obrazowej. Tego w domu nie można wykonać. Trzy dni z takimi objawami to długo, stan może zagrażać życiu psa. Skoro pies podniósł się w nocy proszę udać się do gabinetu, gdzie wykonają te wszystkie badania. Dla bezpieczeństwa najlepiej założyć kaganiec. Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii