Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Niepokojące zachowanie kota

Forum

Niepokojące zachowanie kota

Witam. Mój trzy letni kocur w marcu przechodził chorobę pęcherza. Był dwukrotnie cewnikowany lecz wyszedł z tego i wszystko było wporządku. Ma charakter krzykacza i dużo zazwyczaj miauczy. Sika normalnie. Jednka od dwóch dni zauważyłam że zaczął tracić na wadze. Być moze nie skmakują mu chrupki które mu kupiłam inne niż zwykle jednak jadł je normalnie, jest jakiś osłabiony i wydaje sie być lżejszy gdy biore go na ręce. Leży ciągle na brzuchu, dawniej róznie, w kłebku spał i wg a teraz ciągle tak i ma jakby obrzmiałe jądra. Co to może być za stan? Proszę o odpowiedź, Z góry dziękuje.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2013-06-04
Dzień dobry. Wymienione objawy mogą wynikać z wielu przyczyn. Mogło dojść do nawrotu choroby, ale równie dobrze kot może cierpieć na inną przypadłość. Utrata wagi, osowienie, zmniejszenie apetytu mogą dotyczyć właściwie każdej jednostki chorobowej u kotów. Obrzęk okolicy prącia sugerować może z kolei problem z układem moczowo-płciowym. Kot powinien zostać zbadany przez lekarza. Konieczne mogą też być badania dodatkowe: krwi, moczu, USG układu moczowego. Dopiero wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii