Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Nico

Forum

Nico

Witam. Dziesięcioletni pies rasy amstaff. Mam pytanie a zarazem prośbę o odpowiedz. Otóż od soboty rana Nico wstał z wielkim skowytem który trwał około 20 minut. Zaobserwowałem,że problem dotyczy prawej tylnej łapy. Bóle te nasilają się szczególnie wtedy gdy chce wstać. Jakby tego było mało zaraz po tych atakach zaczyna cały się trząść, dosłownie lata jak galareta. Byłem z nim w poniedziałek u weterynarza dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. Dodatkowo dostał tabletki przeciwzapalne scanodyl na pięć dni. Ale to nie przynosi mu ukojenia. Proszę o pomoc.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2014-06-26
Dzień dobry. Jeśli zastosowane leczenie objawowe nie przyniosło rezultatu, należy rozszerzyć/uzupełnić diagnostykę. W badaniu ortopedycznym powinno się - w miarę możliwości - dokładnie ustalić okolicę, w której doszło do uszkodzenia elementu aparatu ruchu. Często na tym etapie można już postawić rozpoznanie. W przeciwnym razie należy wykonać zdjęcie RTG. Po uzyskaniu informacji płynących z tych badań można mówić o dalszym postępowaniu.

Powrót do tematów | Powrót do kategorii