Logowanie Rejestracja
E-Mail / Login
Hasło
Strona główna Forum Porady lekarzy weterynarii Nadmierne siusianie

Forum

Nadmierne siusianie

Wraz z ciepłymi dniami nasza trzyletnia beagle zaczęła sporo popijać a co za tym idzie adekwatnie do wypitej ilosci wody było siusianie . Pomyslałam ,że to spowodował ten nagły skok temperatury . Niepokoi mnie jednak fakt ,że ilośc moczu jest ogromna . Baja stoi dosłownie w kałuzy . Zaczęła też zalewac mieszkanie ograniczyłam więc wode . Oczywiscie była wsciekła , podrzucała miską , warczała . W nocy chcemy spać a nie biegac z psem . Nie wiem czy słusznie . Baja zachowuje sie normalnie , apetyt ma jak kazdy pies tej rasy , biega , bawi sie , ogólnie jest radosna. Suńka jest wysterylizowana mimo to zauważam cyklicznie zachowania cieczkowe , czyli jak ja to nazywam -kropelkowanie . Tak też buło w okresie poprzedzajacym wielkie siusianie . Zawsze miałam suczki ale z normalnymi cieczkam i . Teraz trudno mi ocenic tę sytuacje Prosze o rade . Pozdrawiam

Powrót do tematów | Powrót do kategorii
Autor Wiadomość
Lekarz weterynarii: Mieszko Smulski
Data dodania: 2013-04-22
Dzień dobry. Zachęcam do lektury artykułu na ten temat na stronie portalu:
http://www.portalweterynaryjny.pl/artykuly/endokrynologia/poliuria-i-polidypsja-wielomocz-i-zwiekszone-pragn-3.html
saricibi
Data dodania: 2013-04-24
Nasza suczka też tak sikała i dużo piła i wykryto u niej cukrzycę. Nie jestem lekarzem, ale może warto zbadać jej poziom cukru. My zbagatelizowaliśmy problem i późno zaczeliśmy leczenie. Pies oślepł i miał porażone łapki...Warto pójść do lecznicy

Powrót do tematów | Powrót do kategorii